Hopp til innhold

Kronerulling for å få Mimir på Viking-kamp

Klassekampens nyhetssjef Mimir Kristjánsson prøver desperat å komme seg fra Alta til Mjøndalen på fotballkamp. Søndag kan Viking rykke opp til eliteserien og nå skal han kjøre taxi for 8500 kroner.

Mimir Kristjánsson

Det kan gå for Mimir, her i bar overkropp sammen med supportergruppa Viking Oslo på et av Stavanger-lagets bortekamper i Obos-ligaen.

Foto: Privat

– Dette er et fantastisk I-landsproblem som ser ut til å løse seg, humrer Mimir Kristjánsson på telefon fra Alta.

Journalisten, forfatteren og samfunnsdebattanten har gått på en smell av de helt store.

mimir

Mimir Kristjánsson

Lite ante han at opprykkskampen mellom Mjøndalen og Viking skulle sparkes i gang allerede klokken 12 søndag formiddag da han takket ja til å snakke på litteraturfestival i Alta lørdag kveld.

1300 kilometer feilposisjonert til å være med på dramaet i Mjøndalen.

Heseblesende reiseopplegg

Gode råd var dyre. Eneste mulighet var å komme seg med taxi fra Alta til Tromsø, og så videre med fly til Gardermoen søndag morgen.

En taxitur til den nette sum av 8500 kroner.

Supportergruppa Viking Oslo satte i gang kronerulling og oppfordret 100 personer om å avstå sånn omtrent en halvliter hver, altså 85 kroner, slik at grunnleggeren av gruppa kunne få med seg kampen.

tweet

Og nå er pengene i boks, ikke minst fordi Viking-spillerne har garantert for restbeløpet.

Blant dem, lagets danske midtbanespiller Steffen Ernemann.

– Det er helt fantastisk at de støtter dette, sier Mimir til NRK.

Kan rekke det med ett minutt

Og til alle i Stavanger som sitter og vurderer om de skal ofre en halvtime på komme seg til hjemmekampene. Slik ser opplegget ut når Mimir MÅ på fotballkamp:

– Jeg er ferdig med å prate rett over klokka 20 i Alta, så bærer det ut i taxien og seks timers kjøring ned til Tromsø hvor jeg får sove over hos noen kommunistvenner. Fly fra Tromsø til Gardermoen, og tog videre til Mjøndalen. Jeg har beregnet å være på tribunen ett minutt før kampen starter, ler supersupporteren.

Han blir ikke alene på bortetribunen. En bastion på opp mot 1000 Viking-supportere har meldt sin ankomst til kampen som blir utrolig viktig for begge lag.

Mjøndalen sikrer opprykk med seier. Dersom Viking vinner, betyr dette at Stavanger-laget rykker opp hvis de slår Kongsvinger hjemme neste helg.