Grindhaug tilbake som FKH-trener

Jostein Grindhaug trer ned fra rollen som sportssjef i klubben, og har signert en tre årskontrakt som hovedtrener.

Grindhaug ny trener i Haugesund.

Jostein Grindhaug (45) tar over treneransvaret i FK Haugesund. Med seg på laget får han danske Sebastian Brydegaard som assistenttrener.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Jeg er sulten, sier FKHs nye trener, Jostein Grindhaug, etter at dagens trening er over.

For i dag signerte han en tre årskontrakt med klubben.

FK Haugesund avblåser dermed trenerjakten, og går for en internløsning for å fylle den ledige stillingen som hovedtrener.

Jostein Grindhaug har ledet lagets treninger etter at trenerduoen Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland forlot klubben til fordel for Rosenborg tidligere i år.

Derfor var det ikke uventet at 45-åringen ville ta over på permanent basis.

– Det lå litt i kortene at dette kunne bli en løsning, så har jeg kjent litt på det de siste ukene. Vi har blitt mottatt på en god måte av gruppen, og det har bidratt til at jeg nå takket ja, sier Grindhaug.

Sebastian Brydegaard

Sebastian Brydegaard er ny assistenttrener i FKH.

Foto: FK Haugesund

Dansk assistenttrener

Med seg på treningsfeltet har han hatt danske Sebastian Brydegaard. 34 år gamle Brydegaard var utviklingssjef i FKH, men går nå inn i stillingen som assistenttrener.

Også han har signert en tre årskontrakt.

– Sebastian og jeg har funnet tonen og arbeidet veldig godt sammen siden sesongoppkjøringen startet opp. Han er den systematiske og strukturerte av oss, og sammen kompletterer vi hverandre på en fin måte.

Jostein Grindhaug

Bronse i 2013: Jostein Grindhaug jubler etter kampen mellom Strømsgodset og Haugesund i 2013. Godset sikret gullet og FKH tok bronse.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tok bronsemedalje

Jostein Grindhaug tok første gang over treneransvaret i FK Haugesund i 2009. I debutsesongen ledet han laget tilbake til Eliteserien.

Han hadde jobben frem til høsten 2015, da Mark Dempsey tok over. Fra 2016 og frem til i dag har Grindhaug vært sportssjef i klubben.

– Jeg vet hva jeg går til. De siste tre årene har jeg vært tett på, selv om jeg har vært ute av det på treningsfeltet. Likevel har jeg fulgt godt med.

Gjennom årene som trener klarte han å stabiliserer FKH i toppen av norsk fotball, med bronsemedaljen i 2013 som et høydepunkt.

– Nå har jeg lyst å vinne noen. For eksempel cupen eller komme oss inn i gruppespillet i Europa. Jeg vil vi skal skape store øyeblikk for oss på Haugalandet, avslutter han.