Høyre vil etterutdanne mattelærere

Nesten halvparten av mattelærerne i Rogaland mener de trenger etterutdanning. Høyre legger opp til at 1000 skal på kurs.

Tavle matematikk pytagoras
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Dette er et solid løft som viser at Høyre satser på læreren. Det er den viktigste saken for oss i skolepolitikken i dette valget. Vi trenger dyktige realfaglærere her i Rogaland. Derfor er dette veldig bra.

Det sier Høyres fjerdekandidat i fylket, Tina Bru til NRK.

– Det er faktisk slik at tre av ti elever stryker på eksamen i matte i videregående. Det viser at det er kjempebehov for et løft i matte. Læreren er den viktigste faktoren for å få en elev til å lykkes, sier Bru.

Les også: Høyre frir til mattelærerne

Les også: Her har elevene fått skolehverdagen snudd på hodet

Tina Bru

Tina Bru sier at høyre satser på skolepolitikken i valgkampen fordi temaet berører alle.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Kommunene blir pålagt å kartlegge lærernes kompetanse

Høyre vil pålegge alle kommunene å kartlegge kompetansen til sine lærere, og sette en tidsfrist for når fagkompetansen skal være løftet. Kommunenes kompetansekartlegging vil avdekke hvor lang tid det vil ta å komme dit. Foreløpig anslås en tidsramme på 5-7 år.

Tina Bru sier at høyre satser på skolepolitikken i valgkampen fordi temaet berører alle.

Les også: Her må elevene regne i alle fag

Les også: Vil ha mattedugnad på alle nivåer

– Alle har enten gått på skole, har barn som går på skole eller skal gå på skole. Det er det som former samfunnet vårt og, utdanningen vi gir til barna våre som skal gå på skolen er det som skal bære landet vårt i fremtiden. Derfor er det så viktig, sier Bru.