NRK Meny
Normal

Høyre frir til mattelærerne

Høyre lover å bruke to milliarder kroner på å gi 10.000 mattelærere videreutdanning dersom de kommer i regjering.

Tavle matematikk pytagoras

LAVT NIVÅ: Eksamensresultatene viser at norske elever sliter med mattekunnskapene. Høyres løsning er bedre videreutdanning til mattelærerne.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Grunnen til at vi prioriterer dette er at vi stiller høye krav til nye og eksisterende lærere om at de har god faglig kompetanse, sier Erna Solberg (H) i en pressemelding.

Svake matteresultater

Den foreløpige eksamenensstatistikken for grunnskolen viser at snittkarakteren for matematikk er 3,1. For videregående skole ligger snittet på mellom 2,7 og 3,4.

For å høyne mattematikknivået til norske elever vil Høyre sende flere mattelærere på etterutdanning. Målet er at 10.000 mattelærere i grunnskolen skal få tilbud om faglig påfyll i løpet av fem år.

Høyre-leder Erna Solberg

SKOLE: Erna Solberg og Høyre ønsker å profilere seg som skolepartiet.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Partiet viser blant annet til en rapport utarbeidet for Utdanningsdirektoratet der det kommer fram at behovet for videreutdanning er størst i matematikk.

45 prosent av mattelærerne i grunnskolen mener de trenger videreutdanning i faget for å bli bedre lærere.

Høyre gir kommunene store oppgaver

Høyre sier i dag at de vil pålegge alle kommuner å kartlegge kompetansen til lærerne sine. Deretter må de sette en tidsfrist for når kvaliteten og kompetansen skal bli bedre.

I tillegg vil de endre dagens statlige støtteordning for videreutdanning.

– Denne ordningen må bli mer praktisk for kommunene, særlig når det gjelder valg av studiested, slik at flere kan ta den i bruk, sier Solberg i pressemeldingen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat banner» i nytt vindu

Les mer om stortingsvalget