Hopp til innhold

«Kjekt å ha» skal redde Hjelmelandsrevyen

Med ordførerparodi og Kleppa-hyllest skal Hjelmelandsrevyen dra fulle hus på premieren torsdag. Hvis ikke kan årets revy bli den siste i bygda.

Årets Hjelmlandsrevy "Kjekt å ha" kan bli den siste - for teaterlaget sliter økonomisk. Utgiftene bare øker mens inntektene svikter. Bygdekinoen har lagt ned. Nå håper Hjelmeland Teaterlag at årets revy blir en suksess og kan redde stumpene.

– Økonomien går i en bølgedal. Leieinntektene har gått ned og utgiftene har gått opp. Det skyldes at folk stort sett holder seg hjemme, sier revysjef Morten Hetland.

Han er én av de premiereklare skuespillerne i Hjelmelandsrevyen «Kjekt å ha», som går av stabelen torsdag.

Få en smakebit av revyen i videoen over.

Kan bli den siste

Lokale sketsjer, parodi av Høyre-ordføreren og en musikalsk hyllest til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa skal trimme lattermusklene i Hjelmeland, men premieren har en bismak.

Hvis ikke hjelmelandsbuen kjenner sin besøkelsestid, spøker det for fremtidige forestillinger i bygda. Teaterlagets historie strekker seg tilbake til 1983, men teateret koster stadig mer å drive. Kinoen overlevde ikke, og det er generelt mindre aktivitet i samfunnshuset.

– Vi setter opp alt fra irsk aften til revyer, men folk svikter, sier Hetland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hjelmelandsrevyen

Teaterlaget håper på fulle hus - hvis ikke står Hjelmelandsrevyen i fare.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Trenger kultur

Den nye ordføreren i kommunen har selv vært aktiv i kulissene, og frykter at årets revy blir den siste.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for at det ikke blir det. Er det noe vi trenger på bygda, så er det kultur, latter og positivitet, sier Trine Danielsen (H).

Teaterlaget håper på fulle hus på premieren torsdag, og Morten Hetland mener kultur bør være viktig i Hjelmeland.

– Vi bor langt fra Stavanger, og det er langt til kulturtilbudene. Her kan vi sette opp lokale oppsetninger som er vel så gode, sier han.