Hopp til innhold

Her starter Gullivers siste reise

Gulliver prøvde å klore seg fast i Kongeparken, men måtte gi tapt, del for del.

I dag la Gulliver ut på sin siste reise. Men ikkje uten motstand. For helikopteret som skulle fly deler av kjempen til sin nye heim hos jærbuen Arvid Mæland i Klepp, fekk problemer med giganten.

VIDEO: Gullivers hode løftes fra Kongeparken. Foto: Anders Fehn.

I starten av august besluttet Kongeparkens ledelse at det 75 meter lange landemerket Gulliver har utspilt sin tid i parken. Bakgrunnen for at familieparken på Ålgård vil fjerne hele Gulliver er at han blir mindre og mindre besøkt. Etter 25 år forsvinner det enorme klatrestativet.

Arvid Mæland

Arvid Mæland.

Foto: Morten Nesvik / NRK

Arvid Mæland vant auksjonen med et bud på 8000 kroner, og dermed skal kjempens gigantiske hode på 15 x 20 meter ende ved Huse på Jæren.

Måtte kutte opp ansiktet

I går startet operasjonen med å veie hodet, som var mye tyngre enn det Mæland hadde trodd. Han trodde hodet skulle veie 1.800 kilo, men det viste seg å veie10.000 kilo. Dermed måtte Gulliver parteres før han kunne flys sørover.

– Vi måtte kutte ansiktet på tvers. Det er jo greit så lenge han ikke er så veldig levende, så få får sette han sammen, og få han levende igjen, sier Mæland.

Mæland har invitert bidragsytere og venner til velkomstkonsert når Gulliver er på plass.

– Dette er kjempekjekt! Han skal bli scene. Jeg ser for meg lyskastere ut av nesen på han, og så synger de ut av munnen. Vi sette også på han en cowboyhatt, sier Mæland.

Håkon Lund

Håkon Lund, daglig leder i Kongeparken.

Foto: Anders Fehn / NRK

– En bit av Norgeshistorien

I 26 år har eventyrfiguren Gulliver vært et landemerke i Kongeparken på Ålgård. Nå er det snart klart for Gullivers siste reise.

– Det er en bit av Norgeshistorien som forsvinner, For 26 år ble den bygget her. Da var parken helt ny, og det var et svært landemerke som ikke helt ble det han skulle bli, sier daglig leder i Kongeparken, Håkon Lund.

Gulliver flyttes

Gulliver flys fra Ålgård til Klepp.

Foto: Anders Fehn / NRK