Hopp til innhold

Deler ut ørepropper før skolegudstjeneste

Mange føler seg tvunget til å delta, ifølge Humanistisk Ungdom.

Over hele landet deler Humanistisk Ungdom, Human-Etisk Forbund ut ørepropper til elever som føler seg tvunget til å delta på skolegudstjeneste.

- Mange elever må gå i kirken for å få karakterene sine, og mange tør ikke å la være. En del lærere blir rett og slett sutrete dersom en elev ikke møter opp i kirken, sier Helene Kleppestø, leder i Humanistisk ungdom på Haugalandet til h-avis.no.

Lørdag stiller hun og andre unge humanister opp ved Steinparken i Haugesund for å dele ut ørepropper og informasjon til skoleelever.

Mange skoler avslutter siste skoledag før jul med et besøk til kirken. Humanistisk Ungdom viser til at mange elever føler seg tvunget til å delta, og lanserer nå en protest i forbindelse med sin aksjon mot skolegudstjenester.

- Dette er ikke en høylytt aksjon, men en stille protestaksjon. Og vi har allerede mottatt mange bestillinger på ørepropper over internett, så dette engasjerer mange, sier nestleder Siri Engen (20) i Humanistisk Ungdom til Fri Tanke ifølge NTB.

Organisasjonen håper å bevisstgjøre ungdom om at de ikke er nødt til å delta på skolegudstjenesten. Engen oppfordrer skolene til å finne alternative måter å avslutte semesteret på.