NRK Meny
Normal

Frykter charter-kaos på Sola

Lørdag morgen skal 2800 flypassasjerer gjennom sikkerhetskontrollen på Stavanger lufthavn, Sola.

Kø på Sola

Svært mange flyreisende på kort tid fører til lange køer i helga.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

I helga starter chartersesongen for fullt. Samtidig gjør vekterstreiken at Stavanger lufthavn, Sola bare har 40 prosent kapasitet av det normale i sikkerhetskontrollen.

Stig Jone Nevland

Stig Jone Nevland.

Foto: Ragnar Christensen / NRK

– Både lørdag og søndag er det mange som skal ut å reise, og det blir særlig mange charterturer. Det blir en stor utfordring å få dette til å gå rundt, sier sjef for lufthavnoperative tjenester ved Sola, Stig Jone Nevland.

– Ta med drikke til køen

Mellom klokka fire og ti lørdag morgen skal rundt 2800 passasjerer gjennom slusene på Sola. Dette vil naturlig nok føre til svært lange køer.

– Avinor vil bistå i køen og hjelpe så godt det lar seg gjøre. Men folk bør forberede seg på å måtte stå i kø lenge, og ta med seg drikke. Dette gjelder særlig de som reiser med barn, sier Nevland.

Første flyging fra Sola lørdag morgen er til Chania klokka 5.45. Etter dette følger 19 avganger fram til klokka ti. 14 av disse er utenlandsreiser. Men det nytter ikke å møte mange timer tidligere av den grunn, ifølge Avinor.

– Innsjekkingen åpner ikke før klokka fire, så det har ingen hensikt å møte opp tidlig i natt. Vi tror det skal være nok å møte opp en liten time tidligere, sier Nevland.

– Kan ikke gi noen garantier

SAS har flere flyginger fra Sola lørdag morgen, og selskapet er forberedt på at det kan bli lange køer.

– Nå har streiken vart i rundt en uke, og de fleste avganger har gått som planlagt. Vi har håp om at også helga blir overkommelig, men kan selvsagt ikke gi noen garantier, sier stasjonssjef for SAS på Sola, Helge Reindal.

Flystevnet i helga vil ikke bli påvirket av streiken, og går som normalt.