Hopp til innhold

Se det første spadestikket for Sandnes vgs.

Janne Johnsen hadde kledd seg i fargen til Sandnes vgs., og smilte godt da hun tok første spadestikk for den nye skolen.

Sandnes vgs første spadestikk

Fylkesordfører Janne Johnsen, rektor Helge Ledaal og Sandnes-ordfører Stanley Wirak smilte godt da første spadestikk for nye Sandnes vgs. ble tatt i dag.

I dag starter gravingen på det som skal bli nye Sandnes videregående skole. Både fylkesordfører Janne Johnsen og ordfører i Sandnes Stanley Wirak var med på åpningen.

– Dette har vi gledet oss til lenge, sier rektor Helge Ledaal til NRK.

Han forteller at et nytt bygg vil være til stor glede for elever og ansatte ved skolen.

– Nå får vi flotte lokaler som blir godt tilrettelagte for undervisningen, sier rektoren.

– Satser stort på skoler

Spadestikket er starten på det som blir en større og mer moderne Sandnes videregående skole.

– Vi har hatt en stor satsing på skoler i Rogaland, og det er helt avgjørende å ha skikkelige lokaler til undervisning, sier fylkesordfører Johnsen.

Når nye Sandnes vgs. står ferdig i 2015, kan skolen ta imot 330 flere elever enn i dag.

Dagens skole skal også pusses opp

Skolen blir da fylkets største innen studieforberedende utdanningsprogram med 990 studieplasser, inklusivt tilbud med idrettsfag for 180 elever. I dag er det 660 studieplasser ved Sandnes videregående skole.

Det er satt av ca. 210 millioner kroner til utbyggingen. I tillegg skal Sandnes kommune reise en ny idrettshall ved siden av Giskehallen hvor Sandnes vgs. blir hovedleietaker.

I andre fase av utbyggingen skal dagens bygg rehabiliteres og glasses inn. Det innebærer modernisering av fasader og nytt varme- og ventilasjonsanlegg.