NRK Meny
Normal

Flyene tar av i formiddag

Norwegianflyene går som normalt, SAS kommer i gang etterhvert.

Norwegian Rygge cockpit

Norwegianflyene går nå som normalt fra Sola

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Partene i flystreiken kom i natt fram til en ny lønnsavtale. Dermed starter trafikken på de streikerammede flyplassene langsomt opp igjen.
De 65 ansatte som har vært tatt ut i streik ved flypløassen på Sola går dermed tilbake til arbeidet.

Flyselskaper Norwegian opplyser litt over klokken ni at alle deres avganger fra Sola nå går som normalt.

SAS opplyser at det går fly til Oslo kl 11.00 i formiddag, til Bergen og Trondheim kl 11.50 og til København klokken 16 i ettermiddag.

- Det vil likevel ikke være full trafikk fra Sola før i morgen, opplyser lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen.

Første fly til Gardermoen

SAS har to fly stasjonert på Sola for øyeblikket. Et av dem tok av med kurs for Gardermoen ved sjutiden i morges. - Det er en utfordring å få trrafikksystemet i gang igjen. Man skal få tak i besetninger og det skal tilpasses det øvrige trafikksystemet. Det sier Helge Reindal som er stasjonssjef for SAS på Sola.

Streikeslutt

De første passasjerene dukket opp på flyplassen på Sola ved åttetiden i morges.

Foto: Morten Nesvik / NRK

Oljearbeiderne tilbake til Sola

Helikopterselskapene jobber nå på spreng for å få oljearbeiderne til og frå Nordsjøen. Norsk helikopter har fire helikoptre på Haugesund lufthavn Karmøy som tar av i nær framtid, og etter de avgangene vil oljearbeidarane bli fløyet til og frå Stavanger lufthavn på Sola igjen.

Geir Tynning seier Norsk Helikopter nå flyr maksimalt av det de har kapasitet til, og at ekstraturer blir sett opp dei neste dagane for å få helikoptertrafikken til og frå Nordsjøen tilbake til normalen igjen.

19.000 i generelt tillegg

De ansatte får et generelt tillegg på 19.000 kroner pluss 2.000 kroner til individuell fordeling. I tillegg økes satser for ulempetillegg. Partene er også enige om å la Riksmeklingsmannen lede en partssammensatt arbeidsgruppe som får to år på seg til å kartlegge de mange ulikhetene når det gjelder lønns- ogarbeidsvilkår i Avinor.

Historisk har det utviklet seg mange ulike avtaler i Avinor. Derfor har partene blitt enige om å ta en felles gjennomgang av viktige bestemmelser med sikte på harmonisering, sier administrerende direktør Lars Haukaas i Arbeidsgiverforeningen Spekter, som understreker at oppgjøret ligger innenfor Avinors økonomiske ramme på 6 prosent.

LO Stats forhandlingsleder, Lise Olsen, er fornøyd med utfallet. Nå får vitallene på bordet og kan gjøre noe med dem i2010-oppgjøret. Vi har hele tiden visst at vi har kjempet en rettferdig kamp. Vi beklager likevel de ulempene streiken har påført de reisende, sier hun.

Streik på Sola

65 ansatte ved flyplassen på Sola går tilbake til arbeidet etter at det er blitt enighet om ny lønnsavtale.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK