Hopp til innhold

- Nortura har fulgt alle rutiner

Mattilsynet avblåser E.coli-alarmen ved Norturas anlegg i Egersund i Rogaland.

E-colismittet Gilde-kjøttdeig fra Nortura

Opptil 45.000 pakker med Gilde-kjøttdeig kan ha vært infisert av E.coli - men ingen har meldt fra om at de har blitt syke av bakterien.

Foto: Nortura

Det var lørdag Nortura selv opplyste at det var gjørt E.coli-funn i en stikkeprøve av kjøttdeig produsert ved anlegget.

Så mange som 45.000 pakker kjøttdeig kunne være infisert.

I løpet av helgen har Mattilsynet gått gjennom prøvene. Mandag bestemte tilsynet at det ikke kommer til å pålegge Nortura flere tiltak.

Ikke funnet avvik

Nortura Egersund

Den infiserte kjøttdeigen var produsert ved Norturas anlegg i Egersund.

Foto: Øystein Ellingsen

- Vi har gått gjennom prøveresultater fra januar og fram til nå for å se etter avvik, men har ikke funnet noen, sier Gunnar Gunnarsson, distriktssjef i Mattilsynet for Dalane, Sirdal og Flekkefjord.

LES OGSÅ: - Utrolig trist

Bedriften har fulgt rutinene de skal, ifølge tilsynet.

Ingen syke

- Vi finner ingen grunn til å pålegge Nortura nye tiltak, sier Gunnarrsson til NRK.

Kjøttdeigen var solgt på Sør-Vestlandet, men gikk ut på dato i mai.Verken Nortura eller Mattilsynet har fått melding om sykdom som følge av den infiserte kjøttdeigen.

E.coli-funnet i Egersund knyttes ikke til sykdomstilfellene som er påvist de siste månedene.