Hopp til innhold

Krevde 194 millioner – tilkjent 14 millioner i erstatning

To investorgrupper i Stavanger mente begge at de hadde kjøpt det som er beskrevet som en av byens mest attraktive hotelltomter. Etter en tøff rettssak, ble den saksøkte parten dømt til å betale 14 millioner i erstatning.

First Hotel Alstor

Alstor-tomten har vært selve kjernen til striden mellom to store investorselskap i Stavanger. Begge parter mente de hadde kjøpt tomten.

Foto: Hanne Høyland / NRK

Fem av seks saksøkte parter ble fredag dømt til å betale 14 millioner i erstatning til Base Gruppen for brudd eller medvirkning til brudd på konkurranseklausulen i forbindelse med kjøp av Alstor-tomten.

Krangel om kremtomt

Stridens kjerne har vært en 10.200 kvadratmeter tomt, som er blitt beskrevet som en av Stavangers mest attraktive tomter.

Alfred Ydstebø mener at hans tidligere medarbeidere brøt en konkurranseklausul i avtalen som ble inngått da han sluttet i selskapet sommeren 2015, skriver Aftenbladet.

Klausulen skulle sørge for at den tidligere ansatte ikke hadde lov til å ha befatning med Alstor-tomten.

Fikk langt mindre enn kravet

Kravet fra Base ble skrudd opp mot slutten av rettssaken, da det ble lagt ned påstand om 194 millioner kroner i erstatningssum.

Alfred Ydstebø

Alfred Ydstebø og selskapet Base er tilkjent en erstatning på 14 millioner kroner i Alstor-striden.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

– Dette har aldri vært en sak om penger, men om hva du kan og ikke kan gjøre i forretningslivet. Tingretten er enig med vår klient at motparten bevisst har forsøkt å lure Base Gruppen AS på rettsstridig grunnlag. Det er vi fornøyde med, sier Base Gruppens advokat, Fredrik Gisholt til avisa.

Det var satt av nærmere fire uker til tvistesaken.

Flere nyheter fra Rogaland