Hopp til innhold

Her ryker det fra Tau-ferja

To av de ansatte fikk røykskader i brannen om bord på Tau-ferja. Mannskapet fikk selv kontroll på flammene som startet i maskinrommet.

Brann på Tau-ferja.

På videoen kan du tydelig se røyk velte ut fra pipa på Tau-ferja.

– To personer er fraktet til medisinske undersøkeler etter at de pustet inn store mengder røyk. De to arbeidet i maskinrommet om bord på ferja, forteller politiets innsatsleder på stedet, Edgar Opsal.

Brannen startet i motoren på Tau-ferja «MF Stord».

Vaktleder i brannvesenet, Svein Otto Kristiansen, mener det kan være en diesellekkasje som forårsaket brannen i maskinrommet. Se video over.

Ferja ligger nå til kai i Stavanger, men bilene som var ombord kom ikke på land før klokka 12.30. Brannvesenet og Sjøfartsdirektoratet er om bord på ferja og undersøker.

Slukket før brannvesenet kom til stedet

Da brannen brøt ut lå ferja øst for Bybroa i Stavanger, drøye 500 meter fra land. Brannvesenet og brannbåten «Vektaren» var på plass på stedet kort tid etter at flammene var slukka.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 07.52. Rett over klokka 08 fikk brannvesenet beskjed om at brannen i motoren var under kontroll.

Tau-ferja
Foto: Hanne Høyland / NRK

– Det var mannskapet om bord på Tau-ferja som selv fikk kontroll på brannen før vi ankom ferja, opplyser vaktleder i brannvesenet Sør-Rogaland, Svein Otto Kristiansen.

– Platene på veggene krøllet seg inne i maskinrommet, har NRK sin reporter på stedet fått opplyst.

Automatikken slo inn

Regionsjef i Norled, Gaute Gangenes, forteller at det var ferjas automatiske slukkesystem som ble utløst.

Alle passasjerer var om bord på ferja helt til den ble slept til land.

– Nå taues ferja inn til reserverkaien. Ingen personer skal være skadet, og nå luftes røyken ut, sier Kristiansen like før klokka 09.

Rute 3 i ferjesambandet Stavanger-Tau er innstilt på grunn av brannen på «MF Stord».

Tre hendelser på tre dager

Uhellet i dag er det tredje på tre dager for ferjesambandet. Tirsdag krasjet ferja i betongkanten ved siden av kaien på Tau. I går var det mer trøbbel i ferjesambandet, da ferjelemmen på MF Stavanger åpnet seg før ferja hadde lagt til kai, melder Aftenbladet.

– Det sies at en hendelse aldri kommer alene, så slike ting er jeg forberedt på. Det spesielle er at det er tre helt forskjellige hendelser som kommer tre dager på rappen. Hvorfor slike ting kommer rett etter hverandre er merkelig, sier Gangenes til avisa.