Hopp til innhold
Helikopterbilde av brann i parkeringshus på Sola
Foto: Arild Eskeland / NRK

Brann i parkeringshus på Sola

Oppsummert

Parkeringshuset på Stavanger Lufthavn på Sola ble ødelagt i en voldsom brann 7. januar. Brannen startet i en Opel Zafira dieselbil, og flere hundre biler ble ødelagt.

 • Veidekke bygger nytt parkeringshus på Sola etter bilbrann

  To år etter at 1.300 biler ble ødelagt i bilbrannen i parkeringshuset på flyplassen i Stavanger, er Veidekke tildelt kontrakten med å bygge et nytt.

  Brannen som startet i en eldre dieselbil den 7. januar 2020 endte med at 1.300 biler ble ødelagt og hele parkeringshuset på Stavanger Lufthavn Sola måtte rives. Brannen ble omtalt som den største bilbrannen i norsk historie.

  Onsdag ble det kjent at Veidekke har vunnet kontrakten på bygge opp igjen et nytt parkeringshus på samme sted. Kontraktens totale pris er satt til 360 millioner kroner. (NTB)

  Brann i parkeringshus
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Mindre skadar enn frykta på bilar

  Mange av bilane som stod i parkeringsanlegget på Stavanger lufthamn som brente, hadde mindre skadar enn frykta, melder Tryg forsikring. Fleire hundre bilar har blitt henta ut av anlegget, og etter reinsing er mange av dei fullt brukande.

  Parkeringshuset ved Stavanger lufthavn på Sola dagen etter brannen
  Foto: Håkon Vårhus Sagen / NRK
 • Mindre skadar enn frykta

  Mange av bilane som stod i parkeringsanlegget på Stavanger lufthamn, hadde mindre skadar enn først frykta, melder Tryg forsikring. Fleire hundre bilar har blitt henta ut av anlegget, mange av dei hadde sotskader, men etter reinsing og reingjering, er dei likevel fullt brukande.

  Parkeringshuset ved Stavanger lufthavn på Sola dagen etter brannen
  Foto: Håkon Vårhus Sagen / NRK