Hopp til innhold

Anders Nilsen sin sommerhit tar av

Han kan ikke spansk, men har laget låten «Salsa Tequila» med bare spanske ord. Så langt er den sett av flere hundre tusen.

Anders Nilsen

Anders Nilsen (26) fra Stavanger sin første sang på Youtube spres som ild i tørt gress, og på en uke har over 430.000 sett sangen hans «Salsa Tequila».

Foto: Privat

Anders Nilsen (26) fra Stavanger, sin første sang på Youtube, spres som ild i tørt gress. På en uke har over 430.000 sett sangen hans «Salsa Tequila».

– Det er helt sinnssykt, sier Anders til NRK.

– Har du fått mye respons på låten?

– Ja, jeg er helt overveldet. Jeg har fått tilbud fra et par selskaper, og i Nederland har låten virkelig spredd seg, sier han.

Anders er likevel usikker på om han kommer til å tjene noe på låten, men har for sikkerhetsskyld kontaktet Arne Svare som er manager for The Fox-låten til Ylvis-brødrene.

– Jeg lar nå de profesjonelle ta seg av alt det formelle. Jeg er ikke noe managerfyr, og det viktigste for meg er å ha det gøy i sommer, sier 26-åringen.

Lagde spansk låt, uten å kunne språket

Ideen til låten fikk Anders, da en kompis fortalte ham at saksofon var årets instrument.

– Jeg gikk inn på nettet og undersøkte litt, og jeg fant fort ut at både saksofon og trekkspill er populære instrumenter i kjente sommerhiter, sier han.

26-åringen koblet keyboardet sitt til PC-en, og spilte inn både saksofonlyder og trekkspillyder ved å bruke tangentene på keyboardet.

– Da beaten var på plass, manglet jeg bare teksten. Og det var da problemet i grunnen oppstod, for de fleste sommerhiter som slår an er nemlig spanske. Og spansk er dessverre et språk jeg ikke kan, sier Anders.

Men Anders kom fort på, at selv om de fleste låtene som har slått an i Norge er på spansk, så kan jo de færreste nordmenn språket

– Jeg bestemte meg derfor for å bare bruke de spanske ordene jeg og alle andre nordmenn kan, sier 26-åringen og ler.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Synger om mat og skuespillere

Dermed ble «Salsa Tequila», en låt uten mening overhodet, publisert på Youtube. En uke etter har den altså snart en halv million klikk.

– Teksten er et helt arsenal av matretter, ord og skuespillere, sier Anders.

Anders har tidligere har han jobbet som manusforfatter for diverse NRK-produksjoner, og allerede til høsten skal han selv prøve seg som hovedperson i en ny serie. Nå håper han at låten gir ham god PR i humorbransjen.

– Jeg håper låten gir meg en ekstra boost i miljøet, sier Anders.

Flere nyheter fra Rogaland