Hopp til innhold

Alvorlig ulykke på Tambar-feltet i Nordsjøen

En 37 år gammel mann er alvorlig skadd etter at han var involvert i ulykken i Nordsjøen i dag. En person ble hentet opp av sjøen, og en annen person fikk en fallende gjenstand over seg.

Klokken 12.02 kom det inn melding om at en person hadde falt i sjøen fra riggen Maersk Interceptor på Tambar-feltet.

Kort tid etter ble det meldt at ytterligere en person var skadd etter å ha fått en fallende gjenstand over seg, melder Stavanger Aftenblad.

Riggen var på oppdrag for AkerBP da ulykken skjedde. De to involverte var begge ansatt i Maersk Drilling.

–En person falt i sjøen og ble plukket opp av en stand by-båt ved riggen. Det jobbes med å få brakt begge de to involverte til land, og vi har iverksatt alle mulige ressurser for å kunne ivareta de to, men jeg kan ikke si noe om tilstanden deres nå, sier pressetalsmann Ole Johan Faret i Aker BP til NTB.

Mann alvorlig skadd

Tilstanden til én av personene som var involvert i ulykken i Nordsjøen i dag er betegnet som alvorlig, men stabil. Vedkommende, som er innlagt på Stavanger universitetssykehus, er en 37 år gammel mann.

Det er ennå uvisst om dette er personen som ble hentet opp fra sjøen, eller som fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor rett før klokken 12 torsdag.

Den ene personen er innlagt på Haukeland universitetssykehus i Bergen, og tilstanden er foreløpig ukjent.

Foreløpig er årsaken til ulykken ukjent, og til NRK sier Faret i Aker BP at han ikke kan kommentere omstendighetene rundt hendelsesforløpet.

– Vårt primærfokus nå er å ivareta personellet, både de skadde og de som bor på riggen. Vi gjør det vi kan for å ivareta de skadde på en best mulig måte, sier Faret til NRK.

Vil granske

Pressetalsmann i Petroleumstilsynet, Øyvind Midttun, sier til Aftenbladet at de følger ulykken tett, og at de har besluttet å granske hendelsen.

Faret sier Aker vil gjøre alt de kan for å bistå når den tiden kommer.

–Vi skal selvsagt bidra til å undersøke og forstå hva som har skjedd, men vi er ikke der nå. Vi må prioritere personell og de som er skadd, sier Faret.