NRK Meny
Normal

– Spillerne var ikke på før pause

Asle Andersen må ut i ny skjebnekamp mot Sogndal.

Asle Andersen

Asle Andersen var svært skuffet ove innsatsen til Sandnes Ulf-spillerne i første omgang på Nadderud.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Stabæk har ikke mistet troen på å berge plassen i eliteserien. Med 2-1 over Sandnes Ulf søndag er det fortsatt håp for bæringene, som håper å hente hjem Veigar Pall Gunnarsson.

Stabæk scoret på den første sjansen etter fem minutter ved Christer Kleiven. Jørgen Hammer økte til 2-0 på målsjanse nummer to i det 15. minutt. Til slutt vant bæringene 2-1 over Sandnes Ulf.

– Jeg tror vi overlever

Ingen av lagene spilte som annet enn bunnlag i en kamp som bare ble sett av 3200 tilskuere på Nadderud.

– Jeg tror vi overlever, sa Stabæks sportslige leder Inge Andre Olsen etter kampslutt på Nadderud.

– Selvfølgelig må jeg ha tro, sa trener Petter Belsvik, ikke like skråsikker som nevnte Olsen.

Men Petter Belsvik var uansett en fornøyd Stabæk-trener etter tre poeng. Og han slapp for en gangs skyld å snakk om problemene i begge boksene denne gang. Det var snarere der Stabæk var gode.

Effektiviteten skilte lagene

Effektiviteten skilte de to lagene på Nadderud. Også Sandnes Ulf skapte noen gode målsjanser, men uttellingen ble mager.

(Artikkeln fortsetter under bildet)

Stabæk mot Sandnes Ulf

I Stabæk håper spillere og ledere fortsatt på å overleve i eliteserien etter seieren mot Sandnes Ulf.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen leverte årsbeste, det er en viktig del av kampanalysen og historien bak sifrene. Enhåndsredningen på avslutningen til Vegard Aanestad etter en halvtime var praktfull.

Bortelagets redusering ved Tommy Høiland kom med drøye fem minutter igjen å spille. Da var tiden for snau for et av eliteseriens minst effektive lag.

Gunnarsson-retur?

– I dag hadde vi marginene med. Vi scoret på den første sjansen. Det gir en god følelse i laget. Det er fjerde gang vi tar ledelsen, i tre av disse kampene har vi vunnet. Bakover var vi gode i dag. Midtforsvaret med debutant Ville Jalasto og Elfar Helgason gjorde en god kamp, og i dag var Jan Kjell Larsen viktig, sa Petter Belsvik, som håper på forsterkninger til neste kamp mot Haugesund.

Samtaler med Vålerenga lørdag om en utlånsavtale for Veigar Pall Gunnarsson førte i første omgang ikke fram. Disse kan bli gjenopptatt etter søndagens Stabæk-seier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Marius Helle

Marius Helle fikk sin debut for Sandnes Ulf, men uten å komme på scoringslisten.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

– Veigar er en veldig god spiller som i tillegg kjenner klubben, sier Belsvik.

– Ingen navn er klare, men vi skal ha nye spillere inn til neste kamp. Da snakker vi om spillere framme på banen, uttaler Inge Andre Olsen.

Femte tap på rad

Sandnes Ulf tapte for femte gang på rad. Avstanden ned til Stabæk på sisteplass krympet dermed til sju poeng.

Laget åpnet sesongen med entusiasme og overraskende sterke resultater. Siden har skader kommet, og entusiasmen virker falmet. På Nadderud var gjestene fra vest meget svake.

– Spillerne var ikke på før pause i det hele tatt. I 2. omgang styrte vi mye, men det ga ikke poeng, sa en skuffet trener Asle Andersen, som nå skal forberede laget på en tidlig skjebnekamp mot Sogndal i neste serierunde 26. august.