Hopp til innhold

– Fire dødsfall for mye

Hittil i år har fire motorsyklister mistet livet i Rogaland. De er like mange drepte som i hele fjor. Trygg Trafikk fortviler.

Ingrid Lea Mæland

Ingrid Lea Mæland i Trygg Trafikk har nullvisjon når det gjelder dødsulykker på veiene.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Når vi registrerer to motorsykkelulykker denne helga blir vi lei oss. Det er fryktelig tragisk, sier distriktsleder i Trygg Trafikk i Rogaland, Ingrid Lea Mæland.

Fredag kveld var det to ulykker på E39, med motorsykler involvert, i løpet av en time.

Årsaken ukjent

Klokka 18.57 får politiet melding om at en motorsyklist har kjørt utfor veien ved Heskestad i Lund kommune. Sjåføren, en mann på 25 år, er skadet og blir fraktet med luftambulanse til Stavanger universitetssjukehus. Lørdag melder sykehuset at mannen kun er lettere skadet og overflyttet til sengepost.

En motorsyklist omkom i en ulykke på E39 ved Skurve

En motorsyklist omkom i en ulykke på E39 ved Skurve på fredag.

Foto: Ronny Hjertås

En time senere kolliderer en personbil og en motorsykkel ved Skurve i Gjesdal. En 24 år gammel motorsyklist mister livet.

Årsaken til ulykkene er ikke kartlagt, men granskes nå av politiet og ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen.

– Dette er en påminnelse om at vi må øke fokuset på å ferdes på en trygg og god måte på veien både for motorsyklistene og for bilistene, sier Lea Mæland.

Har nullvisjon

Tidligere i september døde en motorsyklist etter en kollisjon mellom en motorsykkel og en bil på fylkesvei 44 sør for Ogna. I juli omkom en MC-fører etter å ha kjørt av veien ved Nesflaten i Suldal.

Lea Mæland forteller at MC-ulykkene har gått drastisk ned siden 80-tallet, samtidig som antall sykler på veiene har gått opp. Men Trygg Trafikk har nullvisjon når det gjelder dødsulykker.

Fjorten mennesker har mistet livet på veiene i Rogaland til nå i år. Av de er fire drepte på motorsykkel. De siste ti årene har antall drepte i motorsykkelulykker i Rogaland vært mellom to og tre personer. Unntaket var i 2007 da hele fem personer mistet livet, viser tall fra Trygg Trafikk.

– Fire dødsfall er fire for mange, sier hun.

Flere nyheter fra Rogaland