– Jeg er et forbilde for unge homofile

Stephen Grindhaug (20) fra Karmøy er Norges kjekkeste homse. – Mange tror homofili bare går på sex, men jeg vil gjøre det mer godtatt i samfunnet, sier Mr. Gay Norway.

Stephen Grindhaug

Stephen Grindhaug er Norges kjekkeste homse.

Foto: Privat

– Denne tittelen gjør meg til et forbilde for mange yngre homofile som sliter med åpenhet og legning, sier 20 år gamle Stephen Grindhaug.

I helgen ble han kåret til Mr. Gay Norway, og kan titulere seg som Norges kjekkeste homse. Med det håper han å være et forbilde for andre homofile i Norges land.

– Mange tror homofili bare går på sex, men jeg håper jeg kan være et forbilde og gjøre det mer godtatt i samfunnet. Jeg vil hjelpe andre til å komme ut av skapet og være seg selv, sier Grindhaug.

«Det indre som teller»

Stephen Grindhaug

Stephen skal representere Norge i Mr. Gay Europe i august.

Foto: Privat

Stephen ble stemt frem som vinner i konkurranse med ni andre menn. Som andre «misser» mener han likevel ikke at utseendet er det som teller.

– Denne konkurransen går mer på det indre. Det handler om å hjelpe andre homofile, og ikke så mye om utseende og kroppsfiksering som i missekonkurranser, sier Grindhaug.

I august drar han til Roma for å kjempe om å bli Mr. Gay Europe, og da er det ikke bare personligheten som avgjør.

– Da blir det mer show, og vi må stille på scenen i små Speedo-truser. Men det går nok fint, jeg får se på det som en del av oppgaven med å hjelpe andre, sier Stephen.

– Hevet meg over kritikken

20-åringen bor for tiden i Oslo, men kommer fra Åkra i Karmøy kommune. Han har kjent på hvordan det er å stå frem som homofil i en liten bygd.

– Karmøy er et innelukket sted, og folk er redde for det ukjente. Men jeg hevet meg over kritikken, og har fått god støtte fra venner og familie, sier han.

Stephen har følgende ord til homofile som sliter med å stå frem:

– Det blir bedre. I begynnelsen er det vanskelig, men du tror folk skal reagere sterkere enn de faktisk gjør, sier han.