Hopp til innhold

Trodde du dette var kaos? Gled deg til helgen

Tre snørekorder er allerede slått, og fredag får rogalendingene en pause. Men det varer ikke lenge før det ventes «en interessant helg» ifølge meteorologen.

Snøkaos
Foto: Leserbilder/Johan Mihle Laugaland

– Nå har dere fått en del snørekorder, og i morgen blir det en pause før det ventes et kraftig lavtrykk mot helgen, forteller statsmeteorolog Kjersti Opstad Strand.

Tre snørekorder

Torsdagens snøfall går inn i historiebøkene flere steder. På Sviland i Sandnes har det ikke vært større snødybde siden målestasjonen ble satt opp i 1925.

Les også: Må truleg stenga hovudvegar

Les også: Her stod flya frå klokka sju til ti

Bare det siste døgnet har det kommet 55 centimeter snø ved stasjonen, og med snøen som lå er snødybden nå 70 centimeter. Det slår rekorden på 68 centimeter fra 2010.

På Ims i Sandnes er snødybden 50 centimeter, det er det dypeste som er registrert siden stasjonen kom opp i 1980. Også på Hognestad i Time kommune lit lenger sør har de mer snø enn vanlig. 40 centimeter er ny rekord.

I grøfta i Tysvær

Det gikk heldigvis bra for sjåføren av denne bilen på E39 i Tysvær.

Foto: Gisle Jørgensen

Skummel situasjon til helgen

– Det er virkelig innevær for Rogaland, og det er viktig å følge med på værvarslet for det blir en skummel situasjon i helgen, sier Opstad Strand.

Hun forteller at det ventes klarvær fredag formiddag, men at det vil skye til utover ettermiddagen. Da kommer også vinden, og mer snø. Og aller verst blir det natt til lørdag.

– Det skyer til i løpet av fredag ettermiddag og det ventes et kraftig lavtrykk, og det ventes full storm i Sør-Rogaland, og i nordlige deler er det sterk kuling fra øst og sørøst, og på lørdagen kan nedbøren komme som sludd og etter hvert regn, sier hun.

Les også: – Hold deg hjemme

Saken fortsetter under kartet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vind, snø og høyere temperaturer

– En interessant helg, legger hun til.

Det ventes og at veier kan stenge, og kraftig snøfokk på grunn av vinden.

– Kombinasjonen av sterk vind, mye snø og temperaturøkning, det gir tradisjonelt mye kaos. Folk må være påpasselige, avslutter meteorologen.

Store snømengder på Ålgård

Snøen skaper store problemer på Ålgård.

Tar du dine forholdsregler?