NRK Meny
Normal

Hani møter snart i retten

Politiet er nesten ferdig med etterforskningen av Nokas-raner Jusuf Hani.

Jusuf Hani

Nokas-raner Jusuf Hani har tilstått, og kan derfor vente seg strafferabatt når saken kommer opp for retten.

Foto: POLITIET / SCANPIX

Rogaland politidistrikt er snart ferdig med etterforskningen av Nokas-raneren Jusuf Hani. I neste uke sendes påtaleinnstillingen til Statsadvokaten i Rogaland.

Hani var den siste av de etterlyste Nokas-ranerne, og ble arrestert da han meldte seg for politiet på Stavanger lufthavn Sola i august i år.

Les også: Siste Nokas-raner tatt

Han har tilstått å ha deltatt under Nokas-ranet i Stavanger 5. april 2004, og politinspektør Pål Jæger Pedersen tror derfor ikke det blir en langvarig rettssak.

- Det er nok heller snakk om dager enn uker, sier han.

Mulig strafferabatt

Jusuf Hani var inne i tellesentralen i Nokasbygget under ransdagen, og stakk senere av til Sverige. Derfra dro han videre til Balkan, hvor svensk-albaneren har levd i dekning i flere år.

Jusuf Hani ble bedt om å delta bare dager før ranet i Stavanger. Etter det NRK erfarer, skal han ikke ha hjulpet politiet videre i jakten på Nokas-millionene. Det er også usikkert om han har fått sin del for deltakelse i ranet.

- Jeg vil ikke gå inn på enkeltheten i forklaringen, det får vente til hans forklaring for retten, sier Pål Jæger Pedersen.

Siden Jusuf Hani har lagt alle kort på bordet, kan han få strafferabatt av Høyesterett.

- På et generelt grunnlag har Høyesterett tidligere gitt rabatt når personer har kommet med en tilståelse som har ført til en forenklet behandling av saken, eller hatt en betydning for bevisene, sier Jæger Pedersen.