NRK Meny
Normal

To grådige italienere (4:4)

Uke 26 NRK1 onsdag 25. juni kl 20.55

Religion og mat er tradisjonelt tett bundet sammen i Italia. Er det fortsatt slik? Den fanatisk troende Gennaro og skeptikeren Antonio drar ut på en kulinarisk pilegrimsreise.

To grådige italienere

Gennaro Contaldo (t.v.) er dypt troende katolikk, mens Antonio Carluccio er en religiøs tviler. De drar på en kulinarisk reise gjennom Puglia, et område som tiltrekker religiøse pilegrimer fra hele verden.

Foto: Chris Terry / Freemantle Media Enterprises

I den siste episoden av «To grådige italienere» skal vi til Puglia. De to mesterkokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo utforsker klostre, helgengraver og festivaler for å finne ut om mat er like sentralt i religionsutøvelsen som da de var barn.

Pilegrimer fra hele verden strømmer til området. Gennaro er rørt over den religiøse feberen, mens Antonio stiller spørsmål ved den etiske standarden til den katolske turistindustrien. Verst av alt, det er jo et slit å få tak i matvarer!

De to lager retter som tradisjonelt serveres under religiøse høytider: Påskelam med erter, sursøt brødsalat og en klassisk italiensk dessert – panettone og ricottapudding.

Om serien

Mesterkokkene Antonio Carluccio and Gennaro Contaldo har vært venner og kolleger halve livet. De har begge gjort suksess i England. I denne serien reiser de tilbake til Italia for å gjenoppdage sitt elskede fødeland. De minnes sin egen barndom og oppdager nye sider ved det italienske kjøkken.
Samtidig lærer de oss å lage de nydeligste retter.