NRK Meny
Normal

To grådige italienere (2:4)

Uke 22 NRK1 onsdag 28. mai kl 19.45

Fattigmannskost står på menyen når mesterkokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo spiser seg rundt i regionen Campania. De ser på hvordan fattigdom og knapphet på råvarer ligger til grunn for det som i dag er Italias mest populære kjøkken. Gjett om det smaker!

To grådige italienere

Antonio Carluccio (t.v.) og Gennaro Contaldo fråtser i fattigmannskost. Italias mest populære kjøkken er tuftet på knapphet på råvarer.

Foto: Freemantle Media Enterprises / Freemantle Media Enterprises

Gennaro tar med Antonio til sin hjemby Minori nær Amalfi på sørvestkysten av Italia. Her blir det en følelsesladet gjenforening med familie og venner.

Gennaro vokste opp under karrige kår. Familien levde av det de dyrket, laget pasta av mel og vann og var svært oppfinnsomme i bruken av ingredienser og rester. Besøket viser tydelig hvor Gennaro har funnet inspirasjon til sin egen kokkekunst.

I Napoli får vi høre historien om hvordan pizza gikk fra å være mat for de aller fattigste til å bli kongelig føde.

Kokkeduoen tilbereder lokale spesialiteter som ragu, linguini med reker og blåskjell samt en terte med sitron og ricotta.

Om serien

Mesterkokkene Antonio Carluccio and Gennaro Contaldo har vært venner og kolleger halve livet. De har begge gjort suksess i England. I denne serien reiser de tilbake til Italia for å gjenoppdage sitt elskede fødeland. De minnes sin egen barndom og oppdager nye sider ved det italienske kjøkken.
Samtidig lærer de oss å lage de nydeligste retter.