Gennaro tar med Antonio til sin hjemby Minori nær Amalfi på sørvestkysten av Italia. Her blir det en følelsesladet gjenforening med familie og venner.
Gennaro vokste opp under karrige kår. Familien levde av det de dyrket, laget pasta av mel og vann og var svært oppfinnsomme i bruken av ingredienser og rester. Besøket viser tydelig hvor Gennaro har funnet inspirasjon til sin egen kokkekunst.
I Napoli får vi høre historien om hvordan pizza gikk fra å være mat for de aller fattigste til å bli kongelig føde.
Kokkeduoen tilbereder lokale spesialiteter som ragu, linguini med reker og blåskjell samt en terte med sitron og ricotta.
Om serien
Mesterkokkene Antonio Carluccio and Gennaro Contaldo har vært venner og kolleger halve livet. De har begge gjort suksess i England. I denne serien reiser de tilbake til Italia for å gjenoppdage sitt elskede fødeland. De minnes sin egen barndom og oppdager nye sider ved det italienske kjøkken.
Samtidig lærer de oss å lage de nydeligste retter.