NRK Meny
Normal

To grådige italienere (3:4)

Uke 23 NRK1 onsdag 4 juni kl 19.45

Da Antonio og Gennaro var barn, var alle italienere overbeviste om at maten fra akkurat deres distrikt var den overlegent beste. Nå vil de to mesterkokkene finne ut om lokalpatriotismen er like sterk i dag.

To grådige italienere

Gennaro Contaldo (t.v.) og Antonio Carluccio diskuterer hvor i Italia maten er best - i nord eller sør?

Foto: Chris Terry / Freemantle

Antonio drar til sin hjemby Borgo Franco for å fråtse i trøfler, oster og vilt fra Piemonte-regionen nordvest i landet. Fra første øyeblikk krangler de to kokkene om hvor maten er best, i nord eller sør. Gennaro må motvillig innrømme at den lokale maten her har noen lyspunkter, til tross for mangelen på grønnsaker.

Sammen drar de for å overvære middelalderfestivalen Palio di Asti. Arrangementet kulminerer i et berømt hesteveddeløp. De ulike rytterne har så sterk støtte fra sine lokale tilhengere at det nesten går på nervene løs.

Nye impulser

Men det er endringer på gang i Italia også. Innvandringen har brakt nye ingredienser og tradisjoner inn i det italienske kjøkken. Er Antonio og Gennaro åpne for nye impulser i sitt elskede italienske kjøkken?

Antiono lager en tradisjonell rett av pasta og kyllingleversaus, og en tyskinspirert eplestrudel som vekker minner. Gennaro eksperimenterer med svinefilet i honning og ingefær.

Om serien

Mesterkokkene Antonio Carluccio and Gennaro Contaldo har vært venner og kolleger halve livet. De har begge gjort suksess i England. I denne serien reiser de tilbake til Italia for å gjenoppdage sitt elskede fødeland. De minnes sin egen barndom og oppdager nye sider ved det italienske kjøkken.
Samtidig lærer de oss å lage de nydeligste retter.

Br. matserie. Vennene og sjefskokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo har reist tilbake til Italia for å se hva som har forandret seg på de 40 årene de har bodd utenlands. Er matkulturen i gamlelandet den samme? Ved Emilia Romagna, parmaskinken og parmesanostens distrikt, er de spent på hvordan det står til med familietradisjonene. (Two Greedy Italians) (1:4)