Antonio drar til sin hjemby Borgo Franco for å fråtse i trøfler, oster og vilt fra Piemonte-regionen nordvest i landet. Fra første øyeblikk krangler de to kokkene om hvor maten er best, i nord eller sør. Gennaro må motvillig innrømme at den lokale maten her har noen lyspunkter, til tross for mangelen på grønnsaker.
Sammen drar de for å overvære middelalderfestivalen Palio di Asti. Arrangementet kulminerer i et berømt hesteveddeløp. De ulike rytterne har så sterk støtte fra sine lokale tilhengere at det nesten går på nervene løs.
Nye impulser
Men det er endringer på gang i Italia også. Innvandringen har brakt nye ingredienser og tradisjoner inn i det italienske kjøkken. Er Antonio og Gennaro åpne for nye impulser i sitt elskede italienske kjøkken?
Antiono lager en tradisjonell rett av pasta og kyllingleversaus, og en tyskinspirert eplestrudel som vekker minner. Gennaro eksperimenterer med svinefilet i honning og ingefær.
Om serien
Mesterkokkene Antonio Carluccio and Gennaro Contaldo har vært venner og kolleger halve livet. De har begge gjort suksess i England. I denne serien reiser de tilbake til Italia for å gjenoppdage sitt elskede fødeland. De minnes sin egen barndom og oppdager nye sider ved det italienske kjøkken.
Samtidig lærer de oss å lage de nydeligste retter.