NRK Meny
Normal

The Hit (1:8)

Uke 36 NRK1 fredag 5. september kl. 20.05

The Hit har premiere med Atle Pettersen og D'Sound som begge jakter på sin nye hit.

The Hit

Atle Pettersen og D'Sound ved Simone Larsen og Kim Ofstad. Jonny Sjo var ikke tilstede da bilde ble tatt.

Foto: Julia Naglestad / NRK

De skal ikke sitte bak et dommerpanel, men går mellom seks rom der de ukjente låtskriverne befinner seg, på søken etter sin neste singel.

Artistene vet ikke hva slags låter de ukjente låtskriverne vil presentere for dem, og låtskriverne vet ikke hvilken popstjerne som vil dukke opp i deres rom. Artistene velger seg to låter hver, og under direktesendingen vil de avsløre hvilken av de to låtene som blir deres neste singel.

Seerne får så mulighet til å stemme på begge de to låtene artistene har fremført, og spørsmålet er "Hvilken av de to låtene har størst hitpotensiale?"

En låt fra hvert program går videre til den store finalen 24. oktober der den ultimate hitlåta skal kåres.

Atle Pettersen og D'Sound

Er første par ut. Atle Pettersen er Skien-gutten som for alvor sang seg inn "alle" ungpikers hjerter da han kom på 2. plass i X-Faktor i 2010. Han er i dag en etablert artist og låtskriver og har utgitt flere album. I 2011 vant han "Skal vi danse", og i 2013 kom han på 3. plass i "Stjernekamp" på NRK. Med bandet The Scheen gikk han nylig helt til topps i bandkonkurransen Emergenza.

D'Sound er en etablert popgruppe som har vært en del av norsk musikkliv i over 20 år. Trioen består av Simone Larsen (vokal og gitar), Jonny Sjo (bassgitar) og trommeslageren Kim Ofstad . Bandet har gitt ut en rekke album, vært nominert til Spellemannprisen flere ganger og vant i 1998 prisen for beste popgruppe. D'Sound har opp gjennom årene hatt flere store hits. Den størst er kanskje landeplagen "Down on the street".

Kveldens ukjente låtskrivertalenter

Sara Jørundland Berg fra Kristiansand. Låttittel: «It's Love».
Hun går på musikklinjen ved Vågsbygd videregående skole. I 2010 deltok hun i MGPjr finalen med sangen "Utfordring". Siden har hun utgitt en EP med fire selvskrevne sanger.

Inge Boska Akerø fra Vartdal. Låttittel: “Anybody out there”. Han bor i Ålesund og jobber som formann, snekker og musiker.

Robert D. Hermann og Hugh Neal. Låttittel: «Lights my life». De traff hverandre under studier i London for 10 år siden. Låten deres i "The Hit" ble skrevet der. Robert er fra Trondheim og jobber som selger, musikklærer, musiker, låtskriver og produsent. Hugh bor i England.

Andreas Gjone fra Oslo. Låttittel: «Never Ending Light».
Andreas jobber som kommunikasjonsrådgiver i Plan Norge. Har vært med i flere musikaloppsetninger blant annet "Oliver" på Thalia Teater. Men nå er det låtskriving han har mest lyst til å drive med.

Kristin Spitznogle fra Drammen. Låttittel: “3am (The Judas part)”.
Jobber som psykolog og forfatter. Hun har klassisk sangutdanning fra USA og har jobbet i flere år som frilansmusiker før hun ble psykolog og forfatter.

Tor Øyvind Quille, Åsmund Jensen og Tommy Henriksen. Låttittel: «Building a life». De tre har skrevet låter til egne prosjekter samt andre artister de siste ti årene. Tor Øyvind bor i Fetsund og jobber som montasjeleder. Tommy jobber som assistent ved Rakkestad ungdomsskole. Åsmund jobber som lærer på en barneskole i Halden.

Superprodusenten

Mannen bak artister som U2 og Rolling Stones, Steve Lillywhite, har vært med å plukke ut de 42 låtene blant 3162 innsendte bidrag. Han kommer til finalen og kåringen av «The Hit».

Grunnideen i «The Hit» er basert på «The Brill Building» – prosjektet i New York City på 1950- og 60-tallet. Mange av USAs største hits ble unnfanget i denne bygningen, der artister og managere gikk fra rom til rom og lyttet på nye låter.