Stjernekamp 2019

Ti heltente artister skal konkurrere om tittelen «Norges ultimate entertainer» på direktesendt TV i høst. Sesongpremieren er 24. august.

Stjernekamp 2019

Disse skal bryne seg på ulike musikksjangre gjennom høsten: F.v. Bilal Saab, Kari Gjærum, Adrian Jørgensen, Beate Lech, Åge Sten Nilsen, Hanne Sørvaag, Sondre Mulongo Nystrøm, Kim Rysstad, Andrea Santiago og Anette Amelia Hoff Larsen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Stjernekamp har vært NRKs flaggskip på lørdager hver høst siden 2012 og går inn i sin åttende sesong. Årets deltakere er fra 18 til 66 år og kommer fra ti ulike fylker fra lengst sør til nord i landet. Også musikalsk er det en mangfoldig gjeng, med bakgrunn fra pop, rock, R&B, folkemusikk, jazz og musikal. Nå skal de utfordre seg selv og hverandre ved å konkurrere i ulike sjangre hver lørdag.

Dette er deltakerne (se nærmere presentasjon lenger ned i artikkelen):

 • Adrian Jørgensen (27), fra Bindal i Nordland
 • Beate Lech (Beady Belle) (45), fra Volda
 • Åge Sten Nilsen (49), fra Sarpsborg
 • Andrea Santiago (18), fra Måløy
 • Kim Rysstad (38), fra Valle i Setesdal
 • Anette Amelia Hoff Larsen (37), fra Bergen
 • Sondre Mulongo Nystrøm (25), fra Øyer
 • Kari Gjærum (66), fra Porsgrunn/Notodden
 • Bilal Saab (20), fra Hasvik på Sørøya
 • Hanne Sørvaag (39), fra Stavanger

Sendingene går direkte fra H3 Arena på Fornebu i Bærum. Programleder er Kåre Magnus Bergh. Mona B. Riise og Thomas Felberg er faste musikkeksperter.

Journalister og fotografer som ønsker å dekke sendingen fra H3 Arena på lørdag, kan ta kontakt med Helene Amlie, 951 00 299.

Stjernekamp er et helnorsk konsept utviklet av Vibeke Sørlie og Monster i samarbeid med NRK. Formatet har gjort suksess i flere land og er solgt til Russland, Finland, Vietnam, Georgia, Armenia, Polen og Sverige.

Stjernekamp 2019

Fast trio i Stjernekamp, programleder Kåre Magnus Bergh (i midten) og musikkekspertene Mona B. Riise og Thomas Felberg

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sjangre

Tretten ulike sjangre og temaer står for tur før en vinner skal kåres i finalen 26. oktober. Nytt av året er temaet Melodi Grand Prix i sending 2, der både norske og utenlandske MGP-låter vil bli framført. Det er også i dette programmet første deltaker må forlate konkurransen, etter at seerstemmene for program 1 og 2 er lagt sammen.

En annen festaften blir det når artistene skal synge både opera og disco med selveste Kringkastingsorkestret i ryggen. Sesongen byr dessuten på salmer som tema, også det en ny sjanger i Stjernekamp-sammenheng.

Sesongens sjangre og temaer er:

 1. Stadionrock - 24. august
 2. Melodi Grand Prix - 31. august
 3. Elektronisk dansemusikk (EDM) - 7 september
 4. Country - 14. september
 5. Hiphop - 21. september
 6. Norsk på norsk + gruppeoppgave - 28. september
 7. Hardrock + salmer - 5. oktober
 8. Opera/klassisk + disco med KORK - 12. oktober
 9. Musikal + duett med tidligere Stjernekamp-artist - 19. oktober
 10. Finale - 26. oktober

Artistene i Stjernekamp 2019 - biografier

Adrian Jørgensen

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 27 år, fra Bindal
 • Sjanger: Pop

Adrian var med i MGP tidligere i år og ble stemt fram til 2. plass med låten «The Bubble». Han har også vært korist i MGP og ESC i 2017 og 2018. Tidligere har han deltatt i ulike tv-sendte musikkonkurranser, først i X-Factor i 2010 og i 2013 The Voice, der han endte opp på andreplass. Adrian har gitt ut fire EP-er og flere singler. Blant annet hadde han stor suksess med den norske coverversjonen av «Despacito» sammen med Carina Dahl. I mange år jobbet Adrian som fiskerøkter ved siden av musikkarrieren, men i dag spiller han konserter og jobber med musikk på heltid.

Beate S. Lech

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 45 år, fra Volda
 • Sjanger: Soul/R&B/jazz

Beate er en vokalist, bandleder og låtskriver som har høstet jubel både i inn- og utland under artistnavnet Beady Belle. Hun har utgitt åtte kritikerroste album og turnert i 167 byer i over 28 land siden tidlig 2000-tall. Etter fjorårets album «Dedication» ble hun utnevnt til «Norges svar på Beyonce» av Dagbladets anmelder. Som liveartist er hun kjent for nerve og temperatur, med rom for improvisasjon og lek på scenen. Beate startet karrieren som vokalist i bandet Folk & Røvere i 1996 mens hun studerte ved Norges Musikkhøgskole. Hun har også utgitt et salmealbum og et julealbum og vært gjestevokalist på en lang rekke utgivelser.

Åge Sten Nilsen

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 49 år, fra Sarpsborg
 • Sjanger: Rock

Åge er en av landets fremste vokalister og entertainere. Han har markert seg som TV-programleder og konferansier gjennom mange år, men de fleste husker ham best som frontfigur i glamrockbandet Wig Wam, som vant MGP i 2005. I 2007 begynte han å turnere med sin egenproduserte forestilling «The Show Must Go On», en hyllest til Queen. Showet ble en stor suksess med over 600.000 solgte billetter i løpet av 11 år. Den siste versjonen, «The Show Must Go On X» (2017-2018) avsluttes i Oslo Spektrum 2. november 2019. Åge har i tillegg spilt store roller i musikaler som «Which Witch», «Chess» og «Hair». I 2015 etablerte han sitt nye rockeband AMMUNITION, som består av meritterte musikere fra Sverige og Norge. Bandet har gitt ut to album og turnerer flittig i i hele Europa. Som soloartist slipper Åge sitt femte studioalbum, «Crossing The Rubicon», 25. oktober.

Andrea Santiago

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 18 år, fra Måløy
 • Sjanger: Pop

Årets yngste Stjernekamp-deltaker ble kjent i 2017 da hun deltok i The Voice på TV 2. Hun imponerte med sin utrolig flotte stemme og endte til slutt opp på en andreplass. Siden har hun opptrådt på mange ulike scener landet rundt. Andrea har sunget så lenge hun kan huske og begynte med sangundervisning som åtteåring. Som tiåring deltok hun i Ungdommens Kulturmønstring (UKM) og gikk videre fem år på rad. I år har hun også vært mentor og medlem i fagpanelet i UKM. I 2018 ble hun tildelt Drømmestipendet fra Norsk Kulturråd. For tiden jobber hun med prosjekter for sørkoreanske og kinesiske popband i samarbeid med britiske låtskrivere og produsenter. Hun arbeider også med eget låtmateriale og kommer snart med ny singel.

Kim Rysstad

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 38 år, fra Valle i Setesdal
 • Sjanger: Folkemusikk

Kvederen og sangeren med den gylne stemmen startet med studier i klassisk sang. Siden gikk han i lære i folkemusikk hos blant andre Kirsten Bråten Berg og Agnes Buen Garnås. I 2012 deltok han i MGP med låta «Så vidunderleg». Med sin unike stemme dypt forankret i folkemusikken har Kim blitt lagt merke til av musikkelskere langt utenfor egne landegrenser. Han har gitt ut fire album og ble nominert til Folklarm i 2007 og Spellemann i 2011. I 2017 ble han headhuntet som vokalist av The London Philharmonic Orchestra til å synge på juleplata «Snøen laver ned», som ble en gedigen suksess. I 2018 var Kim årets juleartist på NRK sammen med Kringkastingsorkestret.

Anette Amelia Hoff Larsen

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 37 år, fra Bergen
 • Sjanger: Musikal

Anette fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Nabulungi i «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret i 2017. Men hun har svært lang erfaring fra musikalscenen. Hun har spilt i «Fame» på Chat Noir, «Evita» på Chateau Neuf, «West Side Story» og «The Producers» på Oslo Nye Teater, «Hair» på Det Norske Teatret og «Mamma Mia!» på Det Nye Folketeatret. I Sverige gjorde hun fra 2014 stor suksess musikalen «Sound of Music» i hovedrollen som Maria von Trapp. Anette deltok i MGP i 2007 med «Unbelievable» og i 2009 med «Tricky» sammen med jentegruppa Velvet Inc. Det siste året og fram til juni har hun spilt i Peer Gynt på Det Norske Teatret. Anette er dessuten å se i rollen som politietterforskeren Charlotte i den prisbelønte NRK-serien «Magnus».

Sondre Mulongo Nystrøm

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 25 år, fra Øyer
 • Sjanger: Urban/R&B

Sondre Nystrøm, kjent under artistnavnet Sondrey, fikk kontrakt med et plateselskap etter å ha deltatt i talentkonkurransen The Stream på TV 2 i 2016. Han begynte tidlig å spille gitar fortsatte med trommekurs, sangtimer og en egen YouTube-kanal hvor han blant annet covret kjente artister. I 2010 var han med i X-Factor på TV 2. Etter gjennombruddet i The Stream har Sondre opptrådt i inn- og utland og også samarbeidet med den amerikanske YouTube-stjernen Rebecca Black. Det siste året har han utdannet seg på den nyetablerte musikkskolen Limpi. Han jobber med artister fra Toronto i Canada og skal slippe sitt debutalbum i år. Sondre har også drevet aktivt med friidrett i mange år og har flere mesterskapstitler i sprint.

Kari Gjærum

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 66 år, fra Porsgrunn/Notodden
 • Sjanger: Pop/musikal/klassisk

Kari er en av Norges dyktigste vokalister med en 40 år lang karriere bak seg. Blant annet har hun deltatt som korist i 11 MGP-finaler og fem internasjonale ESC-finaler. Hun var med da Bobbysocks vant med «La det svinge» i 1985. Men Kari står solid på egne bein som profesjonell artist. Hun har sangpedagogisk utdanning ved Østlandets Musikk-konservatorium og ved Statens Operaskole. Kari har opptrådt i en lang rekke oppsetninger innen musikal, revy og show og i utallige NRK-produksjoner. Blant annet husker mange henne fra hovedrollen som Fantine i «Dei elendige» (Les Miserables) på Det Norske Teatret i 1988.

Bilal Saab

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 20 år, fra Hasvik på Sørøya
 • Sjanger: Pop/soul

Det nye stjerneskuddet Bilal Saab er frontfigur og vokalist i gruppa NorthKid, som spiller synth- og gitarbasert pop. Bandet debuterte med singelen «Firefly» i 2017 og har siden sluppet låter som «Mono» og «Give Me A Call». NorthKid har spilt konserter rundt hele landet og bygd opp et rykte som et av Norges store up-and-coming liveband. Bilal har spesielt blitt lagt merke til. Han omtales som Finnmarks nye stjerneskudd og en av de bedre vokalistene i Norge, tross sin unge alder. Nå er han kandidat til å overta tronen som Finnmarks stolthet etter at venninna Ella Marie Hætta Isaksen vant Stjernekamp i fjor

Hanne Sørvaag

Stjernekamp 2019
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 39 år, fra Stavanger
 • Sjanger: Pop

Hanne er en artist og låtskriver med hele syv soloalbum på samvittigheten. Til dags dato har hennes største suksess vært albumet «Cover Me» som lå i toppen av albumlisten i Norge i 2011. Internasjonalt har hun vært mest kjent som låtskriver, etter å ha skrevet hits som har solgt nær fem millioner i 70 land. Sangene «My Destiny» og «Say Hello To Goodbye» gikk begge høyt på Billboard-listen i USA. I august 2018 kom et nytt veiskille i Hannes karriere, da hun gav ut sitt første norskspråklige album, «Som om me hørte samen». Hennes nyeste utgivelse er den smektende sommersingelen «Som om», som ble sluppet i mai 2019.