Informasjon fra NRK

Stjernekamp (6:10) - norsk på norsk og gruppeoppgave

NRK1 lørdag 28. september kl. 19.40

Norsk på norsk gjør comeback som sjanger i Stjernekamp. Mer norsk blir det i gruppeoppgaven, der artistene blir delt i to lag som skal framføre hver sin partyhitlåt.

Stjernekamp 2019

Disse artistene gikk videre i Stjernekamp fra hiphop-sendingen forrige uke. F.v. Andrea Santiago, Kim Rysstad, Beate Lech, Adrian Jørgensen, Bilal Saab, Sondre Mulongo Nystrøm.

Foto: David Dundas / NRK

Det er seks artister igjen i kampen om å bli Norges ultimate entertainer. Fra nå av vil de framføre låter i to ulike sjangre i hvert program. Her er låtene som skal fremføres denne kvelden, i endelig rekkefølge:

Norsk på norsk:

  1. Bilal Saab: Kan du lære mæ - Kristian Kristensen
  2. Kim Rysstad: Håvard Hedde - Trad. folketone fra Setesdal
  3. Beate Lech; Ta meg med - Jan Eggum
  4. Sondre Mulongo Nystrøm: Sommerfuggel i vinterland - Halvdan Sivertsen
  5. Adrian Jørgensen: Det umulige e mulig - D.D.E
  6. Andrea Santiago: Selmas sang - Eva Weel Skram

Gruppeoppgave - norske partyhitlåter:

  • Adrian, Beate, Sondre: En godt stekt pizza - Staysman & Lazz
  • Andrea, Kim, Bilal: Raske briller - Nicolay Ramm

Les om Stjernekamp 2019

NB! Sendingen starter denne lørdagen 10 minutter tidligere enn vanlig - kl. 19.40. Det blir en pause under mennenes 100-meterløp under VM i friidrett ca kl. 21.05-21.20, slik at sendingen varer til 21.50.

Ukas mentorer

daniel kvammen

Daniel Kvammen er mentor og ekspertdommer i sjangeren Norsk på norsk.

Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix

I sjangeren Norsk på norsk er det Daniel Kvammen som er ukas mentor og ekspertdommer. Låtskriveren og artisten fra Geilo slo gjennom med et brak i 2015 med «Du fortenar ein som meg». Samme år ble han nominert til tre Spellemannpriser for sitt debutalbum «Fremad i alle retninga». Siden har han utgitt ytterligere to album, «Vektlaus» og «Maktlaus» med populære låter som «Me dansar ikkje for moro skyld», «Som om himmelen revna» med Lars Vaular, og sist «Einsam i lag» med Eva Weel Skram. Kvammen er også en ettertraktet artist på konserter og festivaler landet over.

I gruppeoppgaven har artistene fått veiledning av opphavsmennene til de to partylåtene som skal framføres, Nicolay Ramm og Stian «Staysman» Thorbjørnsen. Under selve sendingen er det Staysman som sitter ved dommerbordet.

Nicolay Ramm og Stian "Staysman" Thorbjørnsen

Nicolay Ramm (t.v.) og Stian "Staysman" Thorbjørnsen har veiledet artistene i gruppeoppgaven. Staysman sitter dessuten ved dommerbordet under sendingen.

Foto: Julia Marie Naglestad

Nicolay er kjent som programleder i NRK, og «Raske briller» ble opprinnelig laget som et innslag i NRK-serien «Alpestreker» som gikk under VM i Seefelt i februar i år. Den endte opp som en av årets store hitlåter med 18 uker på VG-lista og over 12 millioner avspillinger på Spotify,

Også Stian «Staysman»Thorbjørnsen har gjort programleder av seg det siste året, i NRK-suksessen «Ti på topp». Som halvparten av duoen Staysman & Lazz står han bak en lang låter og album. «En godt stekt pizza».kom på tredjeplass i MGP i 2015.

Akkreditering

Journalister og fotografer er velkommen til å dekke direktesendingen på lørdag kl. 19.45-21.25 fra H3 Arena på Fornebu, enten fra sal eller arbeidsrom.

Rett etter sending blir det intervju- og fotomuligheter på scenen.

For akkreditering eller ønske om forhåndsintervjuer med deltakere, kontakt kommunikasjonsansvarlig Helene Amlie, 951 00 299

Stemmegivning

Stemmevinduet åpner først når alle låtene er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).

Merk at det ved stort stemmetrykk kan skje at bekreftelse på avgitt stemmeblir forsinket eller uteblir. Det betyr ikke at din stemme ikke er kommet fram.

Det er også mulig å avgi en gratis stemme ved å gå inn på nrk.no/stem. Her må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker, må du opprette en først - det er helt gratis.