Hopp til innhold
Info fra NRK

Stjernekamp - musikal og Christine Danckes utfordring

Nå skal det avgjøres hvem som går til den store finalen i Stjernekamp. I tillegg til musikal skal de tre gjenværende artistene framføre hver sin norske poplåt som Christine Dancke har valgt til dem.

De tre artistene som er videre til semifinalen i Stjernekamp, på scenen i antrekk fra latinopop i episode 8

Odd René Andersen (til venstre), Mari Bella og Aleksander With gikk videre fra storband og latinopop i episode 8 av Stjernekamp. Nå skal de gjøre opp kampen for en plass i finalen.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

  • NRK1 og NRK TV lørdag 28. oktober kl. 19.50

I starten på uka fikk semifinalistene en overraskende oppgave fra Stjernekamps faste ekspertdommer, Christine Dancke. Hun har plukket ut en låt til hver av artistene som de skal framføre denne kvelden.

– Det er en stor ære å få lov til å velge en hemmelig utfordring til artistene, sier Christine Dancke.

– Det kommer kanskje ikke som en kjempeoverraskelse at temaet for utfordringen er det som ligger mitt hjerte aller nærmest, nemlig nyere, norsk popmusikk. Jeg har bladd igjennom arkivet fra de seneste årene og forsøkt å finne sanger som kan utfordre semifinalistene. Men mest av alt har jeg ønsket å få dem til å skinne på en helt ny måte i konkurransen. Overraskelsen ble godt mottatt, og jeg tipper at vi får tre helt unike numre i denne oppgaven på lørdag, sier Dancke.

Christine Dancke backstage på Stjernekamp i glitrende, lang gullkjole

Christine Dancke har gitt semifinalistene en hemmelig utfordring og tildelt dem hver deres norske poplåt.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kristoffer Olsen og Alexandra Rotan

Men først skal artistene utfordres i musikal, med Kristoffer Olsen som coach og sjangerekspert. Han er utdannet innen sang og musikkteater og blant annet kjent fra suksessen «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret.

Kristoffer Olsen synger på Beat for Beat.

Sanger og skuespiller Kristoffer Olsen er kveldens ekspert i musikal. Her fra Beat for Beat på NRK.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Artistene har hatt kort tid til å bli kjent med og øve inn låtene som Christine Dancke har plukket ut til dem. Hun har selv vært deres coach denne uka, mens Alexandra Rotan sitter som gjestedommer under sendingen. Hun er kjent blant annet som vokalist i KEiiNO og Stjernekamp-finalist i 2021.

Finalister i Stjernekamp 2021 på scenen

Alexandra Rotan og Bjørn Tomren var finalister i forrige sesong av Stjernekamp, i 2021. Nå møter vi begge igjen i høstens semifinale, Rotan som gjestedommer og Tomren som gjesteartist.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Både Kristoffer Olsen og Alexandra Rotan sitter ved dommerbordet sammen med Christine Dancke gjennom hele sendingen.

Gjestenummer med Bjørn Tomren

En annen kjenning fra Stjernekamp dukker opp denne lørdagen. Vinner i 2021, Bjørn Tomren, skal opptre med et gjestenummer. Vi får høre countryklassikeren «In The Jailhouse Now» i umiskjennelig Tomren-tapning.

Dette synger artistene i musikal og Christines Danckes utfordring

I endelig rekkefølge med stemmenummer:

MUSIKAL

  1. Odd René Andersen: You´ll Never Walk Alone fra «Carousel», 1945
  2. Aleksander With: A Million Dreams fra «The Greatest Showman», 2017
  3. Mari Bella: Defying Gravity fra «Wicked», 2003

CHRISTINE DANCKES UTFORDRING

  1. Odd René Andersen: Strangers Sigrid, 2017
  2. Aleksander With: Blod Jon Ranes, 2022
  3. Mari Bella: Perfekt Bendik, 2018

Les også: Her er høstens artister i Stjernekamp

Slik stemmer du i Stjernekamp

Du kan stemme på din(e) favoritt(er) både via delta.nrk.no (3 stemmer) og via SMS til 26600 (ubegrenset antall stemmer) når alle låter er framført i begge sjangre.

Programleder varsler når avstemningen starter og avsluttes. Utenfor dette vinduet er det ikke mulig å stemme, så pass på at du spiller av sendingen direkte uten forsinkelse.

Les også: Slik stemmer du i Stjernekamp

Les alt om Stjernekamp og se klipp fra opptredenene her

For presse

Stjernekamp sendes direkte fra Screen Studios i Nydalen lørdager kl. 19.50-21.30.

Redaksjonelle medier er velkommen til å dekke sendingen fra presserom i studio, med tilgang til intervjuer og foto på scenen rett etter sending. Ønske om fotoplass i sal under sending kan avtales særskilt ved å kontakte presseansvarlige.

NB! Redaksjoner som ønsker å dekke finalen 4. november fra sal eller presserom, bes gi beskjed allerede nå (uke 43). Navn kan oppgis seinere, og man kan selvsagt ta forbehold om hvem som går videre til finalen på lørdag.

Akkrediteringsønsker meldes til Helene Amlie, 951 00 299. Ta også kontakt ved ønsker om intervjuer, radiobesøk osv. andre ukedager.