Påskekrim: Poirot

Uke 16 NRK1 torsdag 17. april kl 21.25

Etter 25 år og 70 episoder er det ugjenkallelig slutt for David Suchet i rollen som den legendariske detektiven Poirot. NRK sender de aller siste episodene som påskekrim fire kvelder på rad.

Påskekrim: Poirot

F.v. Felicity Lemon (Pauline Moran), førstebetjent Japp (Philip Jackson), Hercule Poirot (David Suchet) og kaptein Hastings (Hugh Fraser).

Foto: ITV

Man kan diskutere hvilken skuespiller som har vært den beste James Bond eller Sherlock Holmes, men når det gjelder Agatha Christies belgiske detektiv, er det ingen uenighet: David Suchet er den definitive Hercule Poirot. Nå er han kommet til veis ende i rollen.

Siden 1989 har samtlige av beretningene om Poirot vært filmatisert med David Suchet i hovedrollen. Serien har vært en favoritt blant tv-seere verden over. «Den tyngste dagen i min 44 år lange karriere,» uttalte Suchet da innspillingen av den siste episoden var slutt.

Krigens skygger

«De fire store» (The Big Four) heter den første av filmene NRK sender i påsken. Verden befinner seg på randen av 2. verdenskrig. Under et selskap med framstående borgere fra flere land blir en sovjetisk sjakkmester drept. Snart følger flere mord som er iscenesatt på en påfallende dramatisk måte. En gruppe bestående av fire politiske dissidenter blir mistenkt for å stå bak.

Under etterforskningen støter Poirot på sine gamle venner førstebetjent Japp, kaptein Hastings og Felicity Lemon.

De fire Poirot-episodene består alle av avsluttede historier og sendes fire kvelder på rad fra og med skjærtorsdag.