NRK Meny
Normal

Påskekrim: Poirot

Uke 16 NRK1 søndag 20. april kl. 21.25

Hercules Poirot er blitt gammel, bundet til en rullestol og plaget av leddgikt og hjerteproblemer. Han kaller på sin gamle makker, kaptein Hastings, for å dra tilbake dit det hele startet.

Påskekrim: Poirot

Hercule Poirot (David Suchet) og kaptein Hastings (Hugh Fraser, bak Suchet) med gjester og stab på godset Styles. Hercule Poirot er kommet til veis ende.

Foto: ITV

For tretti år siden møttes Poirot og Hastings på eiendommen Styles – den ene som flyktning, den andre som soldat. Nå vender de tilbake dit fordi Poirot er overbevist om at det befinner seg en morder på godset.

Poirots helse er sterkt svekket, men hjernen er like skarp som før. Likevel begynner han å frykte at han omsider har møtt sin overmann. Med en voldsom kraftanstrengelse kjemper Poirot for å løse sin aller siste sak.

Episodens originaltittel: Curtain.

Om serien

Siden 1989 har samtlige av Agatha Christies beretninger om Hercules Poirot vært filmatisert med David Suchet i hovedrollen. Serien har vært en favoritt blant TV-seere verden over. Etter 25 år og 70 episoder er det ugjenkallelig slutt for Suchet i rollen som den legendariske detektiven. NRK sender de aller siste episodene som påskekrim fire kvelder på rad.

Episodene består alle av avsluttede historier og sendes fire kvelder på rad fra og med skjærtorsdag