NRK Meny
Normal

Påskekrim: Poirot

Uke 16 NRK1 lørdag 19. april kl. 21.25

Et rikt ektepar arrangerer en stor sommerfest med forskjellige selskapsleker. Blant annet har en berømt krimforfatter fått i oppdrag å iscenesette en morderjakt, Men damen aner uråd og kontakter Hercule Poirot.

Poirot

Hercule Poirot (David Suchet) kommer sin gamle venninne Ariadne Oliver (Zoë Wanamaker) til unnsetning. Den kjente krimforfatteren skal arrangere en selskapslek, men føler at noe ikke er som det skal.

Foto: ITV

Ariadne Oliver, spilt av Zoë Wanamaker, har en forutanelse om at noe fryktelig kommer til å skje. Hennes gamle venn Poirot foretrekker å bruke sine små grå på ekte mysterier. Likevel går han med på å etterforske en forbrytelse som foreløpig bare eksisterer i Ariadnes fantasi. Det viser seg snart at Poirot absolutt er rett mann på rett plass.

De viktigste scenene i denne episoden er spilt inn i Agatha Christies fritidseiendom Greenway i Devon.

Episodens originaltittel: Dead Man's Folly.

Om serien

Siden 1989 har samtlige av Agatha Christies beretninger om Hercules Poirot vært filmatisert med David Suchet i hovedrollen. Serien har vært en favoritt blant TV-seere verden over. Etter 25 år og 70 episoder er det ugjenkallelig slutt for Suchet i rollen som den legendariske detektiven. NRK sender de aller siste episodene som påskekrim fire kvelder på rad.