Informasjon fra NRK

Stjernekamp (5:10) - norsk på norsk

Denne uka må to artister forlate Stjernekamp, etter at deltakerne har sunget norske sanger på norsk. Gjestedommere er Tuva Syvertsen og Christine Dancke.

Stjernekamp 2020

Programleder Kåre Magnus Bergh og Stjernekamp-artistene bak scenen på operakvelden. Nå er det klart for norsk på norsk.

Foto: Julie Marie Naglestad / NRK

NRK1 lørdag 26. september kl. 19.50

Norsk på norsk gjorde comeback som tema i fjor og ble et av sesongens høydepunkter. Nå er det igjen klart for en norsk aften, der artistene har valgt låter fra fire ulike tiår. Vi får høre pop, viser og rock.

Tuva Syvertsen har vært mentor for artistene denne uka. Hun er kjent som frontfigur i gruppa Valkyrien Allstars og ble nummer to i Stjernekamp i den aller første sesongen, i 2012. Hun sitter også i dommerpanelet sammen med Christine Dancke, som er programleder, låtskriver og musikkekspert blant annet kjent fra NRK P3 gjennom mange år. Mona B. Riise er som vanlig fast dommer.

Fra åtte til seks artister

På operasendingen sist lørdag måtte Hege Øversveen forlate konkurransen. Denne uka vil de to artistene som får færrest stemmer av seerne ryke ut. Det gjøres for å komme ajour etter at ingen røk ut i program nummer 3 på grunn av problemer med SMS-stemmer.

Les om Stjernekamp 2020

Musikkvalg

Her er låtene artistene skal synge denne kvelden, i nummerert rekkefølge:

  1. Knut Marius Djupvik: «Riv i hjertet» - Sondre Justad (2015)
  2. Myra: «Diamanter og kirsebær» - John Olav Nilsen & Gjengen (2009)
  3. Odd Einar: «En natt forbi» - Jan Eggum (1979)
  4. Sandra Lyng: «Om du vil» - Eva Weel Skram (2018)
  5. Alex Rosén: «Schwong» - Raga Rockers (1987)
  6. Ingeborg Walther: «Tenker på deg» - Gabrielle (2019)
  7. Emil Solli-Tangen: «Se ilden lyse» - Sissel Kyrkjebø (1994)
  8. Vegard Bjørsmo: «Gressholmen» - Kristian Kristensen (2017)

Stjernekamp sendes direkte fra Screen Studios i Nydalen kl. 19.50-21.30, med cirka 120 publikummere til stede i salen i tråd med gjeldende smittevernregler (familier/kohorter sitter sammen, men med minst en meters avstand til andre grupper)

Ved ønske om intervju med artister og/eller akkreditering i studio/presserom, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlige Helene Amlie (951 00 299) eller Andreas Blaauw-Hval (938 06 942).

Slik stemmer du

Du kan avgi stemmer på to måter: Via nrk.no/stem (tre gratis stemmer) og via SMS (ubegrenset antall stemmer).

Stemmevinduet åpner først når alle låtene i begge sjangre er framført og programleder gir klarsignal. Programleder varsler også når avstemningen er avsluttet. Stemmer sendt før eller etter dette vil ikke telle med.

Hvis du ønsker å avgi flere stemmer på en eller flere artister, sender du nummeret til din(e) favoritt(er) på SMS til 26600. Det koster kr 3,- per melding (pluss eventuell kostnad for å sende SMS, dersom du ikke har gratis SMS i ditt abonnement).

Du kan avgi tre gratis stemmer ved å gå inn på nrk.no/stem. Her må du først logge deg inn som NRK-bruker. Dersom du ikke har en bruker fra før, må du opprette en først - det er helt gratis.