Hopp til innhold

Stjernekamp 2020

29. august er det klart for sesongpremiere på NRKs lørdagssuksess Stjernekamp for niende gang.

Stjernekamp 2020. Gruppebilde

Deltakerne i Stjernekamp 2020: Fra venstre: Anita Hegerland, Emil Solli-Tangen, Hege Øversveen, Knut Marius Djupvik, Sandra Lyng, Alex Rosén, Ingeborg Walther, Odd Einar, Myra, Vegard Bjørsmo.

Foto: NRK

Stjernekamp har vært NRKs flaggskip på lørdagene hver høst siden 2012. Nå skal et nytt knippe artister kjempe om tittelen «Norges ultimate entertainer». I løpet av høsten skal vi få oppleve dem i 13 ulike sjangre og temaer, før to artister står igjen i den store finalen 26. oktober.

Høstens artister er (se biografier lenger ned i artikkelen):

 • Sandra Lyng (33), fra Mosjøen
 • Emil Solli-Tangen (30), fra Porsgrunn
 • Hege Øversveen (34), fra Biri
 • Knut Marius Djupvik (32), fra Tomrefjord
 • Myra Regina Tucker (25), fra Bergen
 • Vegard Bjørsmo (19), fra Karasjok
 • Anita Hegerland (59), fra Sandefjord/Nærsnes
 • Odd Einar Nordheim (48), fra Årdal
 • Ingeborg Walther (20), fra Skjeberg/Sarpsborg
 • Alex Rosén (52), fra Oslo/Jar

Både programleder Kåre Magnus Bergh og dommer Mona B. Riise er med som i alle tidligere sesonger. Mona er fast deltaker i dommerpanelet, der vi hver uke vil møte to nye sjangereksperter. Hvem de er, vil bli presentert fortløpende utover høsten.

Stjernekamp sendes direkte ti lørdager på rad fra studio i Nydalen i Oslo.

Les også: Her er musikerne i Stjernekamp

Sjangrene i Stjernekamp 2020

Nytt i år er at artistene får starte med å vise seg fram i egen sjanger. Også listepop er nytt tema, og storband er tilbake etter fire års pause - nå med selveste Kringkastingsorkestret.

Se presentasjonen av årets artister

Stjernekamp

Presentasjon av høstens artister i Stjernekamp, 11. juni 2020

Artistene i Stjernekamp 2020 - biografier

Stjernekamp 2020.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sandra Lyng

 • 33, fra Mosjøen, bosatt i Oslo
 • Sjanger: Pop

Sandra ble kjent gjennom sin deltagelse i Idol som 16-åring i 2004. Året etter fikk hun en kjempehit med «Sommerflørt» og slapp debutalbumet «Døgnvill». I løpet av karrieren har hun gitt ut et album, en EP og 20 singler, hvorav hitlåter som «Play My Drum», «Night after Night» og «Moonrise». I 2018 lanserte hun podkasten «Smelt på tjukka» og «Podepodden» som begge kom på podkast-topplisten. Her møter hun kjente personer og eksperter for å snakke om problemstillinger rundt fødsel, barn og foreldre. I juni i år debuterte Sandra som forfatter med bildebokserien «Corny» og gav uttilhørende barnemusikk. I vår slapp hun også to låter for det voksne publikum, «Det blir bra igjen» og «Jag älskar dig/Jeg elsker deg» med den svenske artisten Aksel Schylström..

Stjernekamp 2020
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Emil Solli-Tangen

 • 30 år, fra Porsgrunn
 • Sjanger: Opera / allround

Emil startet karrieren som klassisk gitarist som 12-åring, men begynte etter hver med klassisk sang. Som 19-åring ble han tatt opp ved Barratt Due musikkinstitutt. Der tok han bachelor i utøvende musikk innen vokalprogrammet. To år senere ble han tatt opp til Statens Operahøgskole som en av de yngste søkerne gjennom tidene. I 2013 deltok han i Melodi Grand Prix med metallbandet Gromth. Han deltok i årets MGP med en av de forhåndsuttatte finalelåtene, «Out of Air», sammen med storebror Didrik Solli-Tangen. Emil gjør konserter og operaroller over hele landet og har et stort repertoar. Han har også hatt suksess de siste årene med konserter og sommershow sammen med broren Didrik og deltatt i ulike TV-program.

Stjernekamp 2020
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Hege Øversveen

 • 34 år, fra Biri
 • Sjanger: Country

Hege er en artist og låtskriver som er kjent for å levere med engasjement enten det er med fullt band på festivalscener eller i mer intime settinger. Musikalsk beveger hun seg i et melodiøst grenseland mellom country, rock og pop. Hun kom på andre plass i The Voice i 2012. Året etter gav hun ut det kritikerroste debutalbumet «You Don’t Know Me», som lå 7 uker på VG-lista Topp 20. Det påfølgende albumet «Goodbye Yellow Roses» (2018) ble innspilt i Nashville og ble nominert til Spellemannprisen i kategorien country. I tillegg til å holde egne konserter, samarbeider Hege med andre band og artister, og holdt i flere år en årlig låtskrivercamp for ungdom på Toten.

Stjernekamp 2020. Artistportretter
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Knut Marius Djupvik

 • 32 år, fra Tomrefjord (Molde)
 • Sjanger: Pop, soul/R&B, storband, musikal m.m.

Knut Marius ble kjent da han vant The Voice i 2013. Siden har han jobbet som frilansmusiker og har et stort og allsidig repertoar. Han har hatt roller i flere musikaloppsetninger, blant annet «Jesus Christ Superstar», «Chess» og «Vi elsker ABBA». Han turnerer som soloartist med ulike musikere, orkestre, band og kor. Blant annet har han de to siste årene turnert med julekonsertene til Ole Edvard Antonsen. Knut Marius er dessuten frontmann i 11-mannsbandet Red Hot. Som soloartist har han utgitt egenskrevne låter på minialbumet «Set» med singelen «Easy» (2014) og i 2016 «Satisfy You». 21. august kom han ut med en ny singel, «He du prøvd å elske». Knut Marius har en mastergrad i rytmisk musikk ved Universitetet i Agder.

Stjernekamp 2020
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Myra

 • 25 år, fra Bergen (født i Sierra Leone), bosatt i Oslo
 • Sjanger: Hiphop

Rap-kometen Myra (Regina Tucker) har skrevet tekster siden tidlig i tenårene. Hun ble oppdaget på SoundCloud med låta «Hold an» høsten 2016. Myra vakte oppsikt med sin uanstrengte og melodiske rapping og sin lekende lyriske stil. Hun ble utropt til det største talentet i norsk rap på mange år, spilte på by:Larm og ga i 2017 ut «Ventet på deg» sammen med Lars Vaular. Hennes «Føler meg selv» ble Ukens låt på NRK P3 i 2018. I fjor slapp hun singlene «Stylist», «Dette er mitt navn» og «Hjemløs i egen by». I juli i år kom «Hundre», som raskt ble utropt til en perfekt sommerlåt. Myra har spilt på klubbkonserter og festivaler over hele landet og jobber som sanger og låtskriver på heltid.

Stjernekamp 2020
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vegard Bjørsmo

 • 19 år, fra Karasjok
 • Sjanger: Pop

Vegard er et nytt stjerneskudd fra Finnmark. I fjor ble han håndplukket av Disney for å gi stemme til Kristoff i den samiske versjonen av «Frost», den første Disney-filmen på samisk noensinne. Vegard flyttet hjemmefra som 15-åring for å gå på musikklinja på Alta videregående skole, slik som de tidligere Stjernekamp-deltakerne Bilal og Ella Marie. Han var en av de utvalgte da Espen Lind og Marit Karlsen satte sammen en vokalgruppe som skulle vise fram unge sangere fra Finnmark på festivaler og skoler. Vegard har spilt i Akutt-teatret og de siste årene i Altarevyen. Det siste året har han gått på Musikkteaterhøyskolen i Oslo. I oktober blir han å se i NRKs nye serie «Urbi», der vi følger fire unge artister fra Sápmi.

Stjernekamp 2020
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Anita Hegerland

 • 59 år, fra Sandefjord, bosatt i Nærsnes
 • Sjanger: Pop/viser

Anita Hegerland er Norges mestselgende soloartist på plate gjennom tidene og en av Norges aller største internasjonale stjerner noensinne. Hun ble allemannseie i Norge som åtteåring i 1969, tok Sverige med storm året etter, og i 1971 ble hun superstjerne også i de tysktalende landene. Hennes duett med den tyske sangeren Roy Black, «Schön ist es auf der Welt zu sein», er fortsatt en tidenes største hits i Tyskland. Fra 1985 til 1991 var hun en av hovedvokalistene til Mike Oldfield, som hun også stiftet familie med. Hennes stemme er å høre på over 30 millioner solgte plater over hele verden, både egne og andres utgivelser samt samlealbum. Anita gjør mellom 100-150 små og store årlige konserter nasjonalt og internasjonalt.

Stjernekamp 2020
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Odd Einar

 • 48 år, fra Årdal
 • Sjanger: Soul/pop

I musikkbransjen er han blitt kalt Norges best bevarte hemmelighet: Odd Einar Nordheim (tidligere også med artistnavnet OdD) er «musikernes musiker» og regnes som en av landets beste vokalister. Debutalbumet «Mind Your Head» fra 2001 innbrakte ham en Spellemann-nominasjon som beste popsolist. I 2005 ga han ut nok et kritikerrost album, «Not All Birds Fly With Ease». Likevel er Odd Einar et ganske ubeskrevet blad for folk flest – foreløpig. Han er en svært allsidig artist, som behersker de fleste sjangre. Han er særlig glad i klassisk soul og har også høstet anerkjennelse som Prince-tolker. I de siste årene har han opptrådt mye sammen med artist-ektefellen Frid Nordheim og deres to tenåringsdøtre. Han har også begynt å utgi musikk på sin egen dialekt, sognemål.

Stjernekamp 2020
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Ingeborg Walther

 • 20 år, fra Skjeberg/Sarpsborg
 • Sjanger: Pop og musikal

Ingeborg gjorde seg bemerket da hun i 2017 kom til semifinalen i «The Voice» på TV2. Høsten 2019 spilte hun hovedrollen i Alexander Rybaks kritikerroste forestilling «Trolle og den magiske fela». Ingeborg har også vært gjest i «Beat for beat» og i «Allsang på grensen» både i 2019 og 2020. I vår ga hun ut sin første singel, «Faded Away», produsert i samarbeid med bl.a. Chris Medina. Ingeborg har vært aktiv med sang og teater hjemme i Sarpsborg fra tidlig alder. Som 13-åring mottok hun Norsk Kulturskoleråds Drømmestipend. For tiden skriver hun ny musikk og jobber frilans innenfor TV, teater og events. 21. august ble hun tildelt Sarpsborg kommunes kulturstipend.

Stjernekamp 2020
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Alex Rosén

 • 52 år, fra Oslo, bosatt på Jar
 • Sjanger: Rock

Alex er et kreativt multitalent og har vært en profilert artist, komiker og programleder siden tidlig 90-tall. Han var vokalist i rockebandet Go-Go Gorilla i 1990-1993, ga ut discoalbumet «In Person» som soloartist I 1999 og albumet «Prewave» med bandet Alex Rosén & The Young Dudes i 2004. Han entret TV-scenen med et brak som stuntreporter i programmet «U» i 1991 og medvirket i en lang rekke NRK-produksjoner på 1990- og 2000-tallet. Alex er i dag aktiv som entertainer, konferansier og foredragsholder. Hans ukentlige radioshow og podkast på Radio Rock, «Alex Rosén Show», har gått i flere år. Alex har jobbet som journalist, utgitt bøker og vært med på flere Berserk-ekspedisjoner.

Se høydepunktene fra Stjernekamp 2019:

Vi ser tilbake på årets nervepirrende kamp og får et gjensyn med alle konkurransens musikalske høydepunkter.

Vi ser tilbake på årets nervepirrende kamp og får et gjensyn med alle konkurransens musikalske høydepunkter.