Mr. Selfridge (2:10)

Uke 18 NRK1 søndag 4. mai kl 21.35

En krig i Europa synes mer og mer uunngåelig. Ryktene går om at Harry Selfridge vil stikke halen mellom beina og rømme tilbake til tryggheten i USA. Han parerer sladderen med å planlegge en storslått patriotisk fest.

Mr. Selfridge

Det blir sådd tvil om hvorvidt Harry Selfridge (Harry Piven) har den rette innstillingen til det britiske imperiet. Han svarer med en storslått patriotisk markering for både publikum og ansatte.

Foto: ITV Studios

En som derimot har planer om å dra sin vei, er Lady Mae. Hun vil gjerne slippe unna ektemannen, Lord Loxley, men han aner at noe er i gjære. Samtidig greier Rose å spore opp Henri og finner ham i en bedrøvelig tilstand.

Om "Mr. Selfridge"

ITVs storslåtte kostymedrama spinner rundt livet til den amerikanske forretningsmannen Harry Selfridge. Han åpnet Englands første varehus i amerikansk stil i Oxford Street 1909. Alt fra varehusets størrelse til tilbudene og utstillingsvinduene var av ukjente dimensjoner i datidens London. Selfridges hovedtanke var å gjøre shopping til en fornøyelse, og ikke bare en nødvendighet.

Sesong 2 starter våren 1914, like før verdenskrigen. Både i og utenfor varehusets vegger skjer det store forandringer. Harry Selfridge forsøker å vinne tilbake hustruen Rose, som har forlatt ham på grunn av hans utallige sidesprang. Hun er oppslukt av sin nye venninne, nattklubbeieren Delphine Day.

Serien er basert på en bok av Lindy Woodhead. Den bygger på livshistorien til Harry Selfridge, men inneholder også oppdiktede karakterer og situasjoner.

NRK sendte første den første serien i februar-mai 2013. ITV går våren 2014 i gang med produksjonen av sesong 3.