Mr. Selfridge (7:10)

Uke 21 søndag 25. mai kl. 21.35

Under stor oppstandelse stormer politiet inn på varehuset Selfridge. Henri er mistenkt for å ha spionert for tyskerne. Sjefen sjøl, Harry Selfridge, er som sunket i jorden. Sannheten er at han er reist på et hemmelig oppdrag utenlands.

Mr. Selfridge

Henri (Gregory Fitoussi) blir arrestert for spionasje etter sin utenlandstur.

Foto: Patrick Redmond +353872600976 / ITV

Midt oppi det hele sprer det seg et stygt rykte om at varehuset Selfridge leverer ubrukelig fottøy til soldatene som sendes til fronten. En storskandale er på trappene, uten at Harry er til stede og kan ta grep. Hvem er det som ønsker å sverte Selfridge på denne måten?

Fram til serieslutt 1. juni sendes det nå to episoder av "Mr. Selfridge" hver søndag, slik at både episode 7 og 8 sendes denne kvelden.

Om «Mr. Selfridge»

ITVs storslåtte kostymedrama spinner rundt livet til den amerikanske forretningsmannen Harry Selfridge. Han åpnet Englands første varehus i amerikansk stil i Oxford Street 1909. Alt fra varehusets størrelse til tilbudene og utstillingsvinduene var av ukjente dimensjoner i datidens London. Selfridges hovedtanke var å gjøre shopping til en fornøyelse, og ikke bare en nødvendighet.

Sesong 2 starter våren 1914, like før verdenskrigen. Både i og utenfor varehusets vegger skjer det store forandringer. Harry Selfridge forsøker å vinne tilbake hustruen Rose, som har forlatt ham på grunn av hans utallige sidesprang. Hun er oppslukt av sin nye venninne, nattklubbeieren Delphine Day.

Serien er basert på en bok av Lindy Woodhead. Den bygger på livshistorien til Harry Selfridge, men inneholder også oppdiktede karakterer og situasjoner.

NRK sendte første den første serien i februar-mai 2013. ITV går våren 2014 i gang med produksjonen av sesong 3.