NRK Meny
Normal

Mr. Selfridge (9:10)

Uke 22 NRK1 søndag 1. juni kl 21.35

Harry Selfridge er desperat etter å få stanset skandaleoppslagene om varehuset. Sammen med sine advokater og nærmeste medarbeidere legger han en strategi for å gjenreise Selfridges gode navn og rykte.

Mr. Selfridge, sesong 2

Harry Selfridge (Jeremy Piven) bekymrer seg over presseoppslagene om varehuset. Her sammen med frøken Plunkett (Sadie Shimmin) og stabssjef Grove (Tom Goodman Hill).

Foto: ITV Studios

Samtidig som Harry kjemper for å få varehuset på rett spor, har Roses helse begynt å skrante. Lady Mae har gått fra sin sleipe ektemann Loxley, men han har ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Frøken Mardle våkner opp i samme seng som leieboeren sin, den belgiske fiolinisten Florian. Han følger henne på jobb og gir henne et kyss til farvel utenfor varehuset. Det går ikke upåaktet hen…

Begge de to siste episodene av "Mr. Selfridge" sendes denne kvelden.

Om «Mr. Selfridge»

ITVs storslåtte kostymedrama spinner rundt livet til den amerikanske forretningsmannen Harry Selfridge. Han åpnet Englands første varehus i amerikansk stil i Oxford Street 1909. Alt fra varehusets størrelse til tilbudene og utstillingsvinduene var av ukjente dimensjoner i datidens London. Selfridges hovedtanke var å gjøre shopping til en fornøyelse, og ikke bare en nødvendighet.

Sesong 2 starter våren 1914 og føler varehuset gjennom begynnelsen av 1. verdenskrig. Både i og utenfor varehusets vegger skjer det store forandringer.

Serien er basert på en bok av Lindy Woodhead. Den bygger på livshistorien til Harry Selfridge, men inneholder også oppdiktede karakterer og situasjoner.

NRK sendte første den første serien i februar-mai 2013. ITV går våren 2014 i gang med produksjonen av sesong 3.