Hopp til innhold
Info fra NRK

Minutt for Minutt og Sommeråpent 2018

Uke 28 NRK1 torsdag 12. juli kl. 11:00 og kl. 21:20

I sommer skal Lars Monsen ta med hele Norge ut på tur. I «Minutt for Minutt» ser vi turkongen i sitt rette element, i selskap av turkompiser du ikke trodde ville sove i telt. «Sommeråpent» om kvelden følger opp og tar tak i det som skjedde under dagen.

Lars Monsen

Lars Monsen.

Foto: Håvard Jenssen / NRK

I Minutt for minutt skal Lars Monsen, sammen med gjester, ut på fjelltur og sende direktesendt TV fra noen av de vakreste plassene i Norge.

Seerne vil få et innblikk i hvordan det er å gå på tur med Lars Monsen, hvor lang tid det egentlig tar å tenne et bål, og sakte-TV blir enda saktere, med en estimert hastighet på 3 km/t. Til sammen skal deltakerne gå en distanse på mellom 8-15 km per dag. Vi besøker Hardangervidda, Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms.

På kveldstid bys det på høydepunkter fra dagen, underholdning, konkurranser og musikk i Sommeråpent. Det kan også hende at noen vil bli kastet i sjøen mot sluttet av kvelden.

Sommeråpent blir sendt fra leieren til Monsen og fra en hytte i samme fjellområde, og det vil være en programleder begge steder som skal gjennomføre direktesendingen uten å kunne se hverandre.

Hver uke besøker Lars Monsen et nytt turområde og har med seg nye programledere og gjester.

Disse leder Sommeråpent

Først ut av programlederne er Øystein Bache og Silje Nordnes, som starter uke 28 fra Hardangervidda. Uken etter er det Tarjei Strøm og Stian Sandø som tar over fra Jotunheimen. Uke 30 skal Jenny Skavlan og Martin Giæver oppdage Vesterålen, og til sist skal vi få se Markus Neby og Ingrid Gjessing i Indre Troms.

Med på turen blir også en ny spennende gjest hver uke.

Alle som er glade i tur- og friluftsliv kan bli med på en etappe eller flere. Sjekk ut hvor turene går på nrk.no/sommer