NRK Meny
Normal

Hinterland (2:4)

Uke 15 NRK1 søndag 13. april kl 21.30

En kvinne blir funnet død på en isolert bondegård. Drapet avdekker en blodig historie i det walisiske fjellområdet.

Hinterland

Kriminalsjef Tom Mathias (Richard Harrington) etterforsker drapet på en kvinne.

Foto: Fotograf : All3Media

Den 69 år gamle kvinnen var en ivrig fotograf som hadde valgt å bosette seg langt fra folk. Et anonymt tips fører til at hun blir funnet ihjelslått på gården. Kriminalsjef Tom Mathias finner snart ut at sannheten om drapet ligger gjemt i fortiden.

Om serien

Den kritikerroste BBC-serien «Hinterland» er sammenlignet både med såkalt Nordic Noir-krim og serier som «Broadchurch» og «The Fall». Handlingen er lagt til landsbygda i det spektakulære kystområdet utenfor universitetsbyen Aberystwyth. På isolerte gårder og i lukkede landsbysamfunn skjuler det seg mørke hemmeligheter.

Hit kommer Tom Mathias som kriminalsjef etter å ha brutt opp fra London og et havarert ekteskap. Han blir leder for et team bestående av den dyktige overbetjenten Mared Rhys, den unge konstabelen Lloyd Ellis og den ærgjerrige politibetjenten Sian Owens.

Hver av de fire episodene er på halvannen time med avsluttede historier. Serien sendes fredag og søndag i palmehelgen samt tirsdag og onsdag i påskeuka – altså 11., 13., 15. og 16. april.