NRK Meny
Normal

Hinterland (4:4)

Uke 16 onsdag 16. april kl 21.30

Kriminalsjef Mathias etterforsker et drap som berører ham på en sterk måte. Det fører ham inn i en personlig og profesjonell krise.

Hinterland

Hinterland: Tom Mathias (Richard Harrington) og Mared Rhys (Mali Harries) etterforsker drapet på en ung kvinne. Saken blir en tung personlig belastning for Mathias.

Foto: All3Media

I siste episode av NRKs påskekrim «Hinterland» blir en student funnet drept i en myr. Den unge kvinnen er ikledd en skarlagensrød kjole og omhyggelig plassert i en robåt.

Tom Mathias, som kjemper med hendelser i sin egen fortid, blir så følelsesmessig involvert i saken at kollegene reagerer. Snart befinner han seg farlig nær grensen for det som er forsvarlig.

Om serien

Den kritikerroste BBC-serien «Hinterland» er sammenlignet både med såkalt Nordic Noir-krim og serier som «Broadchurch» og «The Fall». Handlingen er lagt til landsbygda i det spektakulære kystområdet utenfor universitetsbyen Aberystwyth. På isolerte gårder og i lukkede landsbysamfunn skjuler det seg mørke hemmeligheter.

Hit kommer Tom Mathias som kriminalsjef etter å ha brutt opp fra London og et havarert ekteskap. Han blir leder for et team bestående av den dyktige overbetjenten Mared Rhys, den unge konstabelen Lloyd Ellis og den ærgjerrige politibetjenten Sian Owens.

Hver av de fire episodene er på halvannen time med avsluttede historier. Serien sendes fredag og søndag i palmehelgen samt tirsdag og onsdag i påskeuka – altså 11., 13., 15. og 16. april.