NRK Meny
Normal

Hinterland (3:4)

Uke 16 NRK1 tirsdag 15.april kl 21.30

Liket av en mann blir funnet i en dam nær en isolert landsby. Politietterforsker Tom Mathias sliter med å trenge gjennom tausheten i lokalsamfunnet.

Hinterland

Kriminalsjef Tom Mathias (Richard Harrington) møter skepsis fra lokalbefolkningen under etterforskningen av et mord.

Foto: All3Media

Innbyggerne i landsbyen Penwyllt lever etter sine egne regler og er skeptiske til fremmede. Ingen vil gi Mathias noen tips om hva som kan ha skjedd. Men når den døde viser seg å være en ung mann som var godt likt i bygda, begynner noen tungebånd å løsne.

Om serien

Den kritikerroste BBC-serien «Hinterland» er sammenlignet både med såkalt Nordic Noir-krim og serier som «Broadchurch» og «The Fall». Handlingen er lagt til landsbygda i det spektakulære kystområdet utenfor universitetsbyen Aberystwyth. På isolerte gårder og i lukkede landsbysamfunn skjuler det seg mørke hemmeligheter.

Hit kommer Tom Mathias som kriminalsjef etter å ha brutt opp fra London og et havarert ekteskap. Han blir leder for et team bestående av den dyktige overbetjenten Mared Rhys, den unge konstabelen Lloyd Ellis og den ærgjerrige politibetjenten Sian Owens.

Hver av de fire episodene er på halvannen time med avsluttede historier. Serien sendes fredag og søndag i palmehelgen samt tirsdag og onsdag i påskeuka – altså 11., 13., 15. og 16. april.