Et slag i ansiktet (3:8)

Uke 22 NRK2 torsdag 29. mai kl 21.40

Harry er mekaniker og har bygd seg opp en drømmetilværelse gjennom sin blomstrende bedrift. Han har et flott hus, en vakker kone og et veloppdragent barn. Nå trues alt han har bygd opp på grunn av et øyeblikks raseri.

Et slag i ansiktet

Harry (Alex Dimitriades, t.v.) og Hector (Jonathan LaPaglia) er fettere. Når Harry anklages for barnemishandling, søker han støtte hos Hector.

Foto: DCD / DCD

Da Harry slo sønnen til en av fetteren Hectors venner i ansiktet, utløste han hendelser som kan komme til å ødelegge alt han har kjært. Først bagatelliserer han det hele: «Den bortskjemte drittungen fortjente det», er hans umiddelbare konklusjon.

At saken blir tatt videre, er for Harry et bevis på at rettssystemet fullstendig har gått av hengslene. Etter hvert sniker konsekvensene av anklagene seg inn på ham, og frykten vokser. Hans rykte, livsstil og familie står på spill.

Om «Et slag i ansiktet»

«Et slag i ansiktet» (The Slap) er en australsk dramaserie som har fått mye oppmerksomhet og ros. Med utgangspunkt i én avgjørende hendelse fortelles historien om en gruppe ¬mennesker som rykkes ut av tilværelsen.

Under en hagefest i et middelklassestrøk i Melbourne mister en mann tålmodigheten med et av de andre gjestenes barn. I et øyeblikks sinne drar han til ungen i ansiktet. Rasende kontakter foreldrene til barnet politiet.

Hendelsen utløser en kjede av hendelser som splitter familier og venner. Når saken forfølges i retten, tvinges de til å velge side. Familiemedlemmer vitner mot hverandre. Overbevisninger og forhold settes på prøve – og hemmeligheter kommer for en dag.

Hver av de åtte episodene tar utgangspunkt i hendelsen slik én enkelt av de involverte opplevde den. Disse hovedpersonene, fire menn og fire kvinner, får livet endret for alltid på grunn av ørefiken.

Serien er basert på Christos Tsiolkas’ suksessroman med samme tittel. Boka har vunnet en rekke priser. Det har også tv-serien, deriblant den britiske BAFTA-prisen for beste internasjonale produksjon. Serien ble også nominert til Emmy for beste internasjonale drama i 2012.