Et slag i ansiktet (2:8)

Uke 21 NRK2 torsdag 22. mai kl 21.30

Anouk er 41 år og har nettopp oppdaget at hun er gravid med sin langt yngre kjæreste. Hun er bestevenninne med vertinnen Aisha og med Rosie, moren til gutten som blir slått i ansiktet. Hvordan påvirker hendelsen hennes liv og valg for fremtiden?

Et slag i ansiktet (2:8)

Anouk (Essie Davis) er 41 år og venter barn med kjæresten Rhys (Oliver Ackland). Hun vet ikke om hun vil beholde barnet, og situasjonen hennes blir enda vanskeligere på grunn av hendelsen på grillfesten.

Foto: DCD / DCD

I andre episode av «Et slag i ansiktet» opplever vi hendelsen på hagefesten sett gjennom Anouks øyne. Helt siden tenårene har hun, Aisha og Rosie vært bestevenninner. Likevel er det en stor avstand mellom dem på grunn av Anouks valg – om ikke å få barn, å date yngre menn, å gå andre veier enn vennekretsen. Nå er hun gravid og må bestemme seg for om hun skal beholde barnet.

Anouk føler et sterkt press for å fordømme mannen som slo lille Hugo. Men innerst inne har hun mange ganger følt trang til å gjøre akkurat det samme i møtet med vennenes uoppdragne barn. Nå slites hun mellom sin egen overbevisning og lojaliteten til vennene. Samtidig må hun ta en beslutning for sitt eget liv som kjennes overveldende.

Om «Et slag i ansiktet»

«Et slag i ansiktet» (The Slap) er en australsk dramaserie som har fått mye oppmerksomhet og ros. Med utgangspunkt i én avgjørende hendelse fortelles historien om en gruppe mennesker som rykkes ut av sin vante tilværelse.

Under en hagefest i et middelklassestrøk i Melbourne mister en mann tålmodigheten med et av de andre gjestenes barn. I et øyeblikks sinne drar han til ungen i ansiktet. Rasende kontakter foreldrene til barnet politiet.

Hendelsen utløser en kjede av hendelser som splitter familier og venner. Når saken forfølges i retten, tvinges de til å velge side. Familiemedlemmer vitner mot hverandre. Overbevisninger og forhold settes på prøve – og hemmeligheter kommer for en dag.

Hver av de åtte episodene tar utgangspunkt i hendelsen slik én enkelt av de involverte opplevde den. Disse hovedpersonene, fire menn og fire kvinner, får livet endret for alltid på grunn av ørefiken.

Serien er basert på Christos Tsiolkas’ suksessroman med samme tittel. Boka har vunnet en rekke priser. Det har også tv-serien, deriblant den britiske BAFTA-prisen for beste internasjonale produksjon. Serien ble også nominert til Emmy for beste internasjonale drama i 2012.