NRK Meny
Normal

Et slag i ansiktet (4:8)

Uke 24 NRK2 torsdag 12. juni kl 21.30

Foreldreløse Connie er 17 år og hemmelig forelsket i den over dobbelt så gamle Hector. Hun er ofte barnevakt for gutten som ble slått under hagefesten. Det skjer for mye i hennes eget liv til at hendelsen opptar henne spesielt, selv om hun synes det er galt å slå barn og er nær knyttet til guttens foreldre.

Et slag i ansiktet

Connie (Sophie Lowe) har et forhold til Hector (Jonathan LaPaglia). Det er en farlig hemmelighet for den 40 år gamle familiefaren, som forsøker å bryte med 17-åringen.

Foto: DCD

Hector er gift med Aisha, som er Connies sjef på veterinærklinikken der hun arbeider deltid. Han forsøker å bryte med Connie, men det gjør henne bare enda mer besatt av ham. Følelsene får henne til å gjøre noe hun skal komme til å angre bittert på.

Om «Et slag i ansiktet»

Et slag i ansiktet» (The Slap) er en australsk dramaserie som har fått mye oppmerksomhet og ros. Med utgangspunkt i én avgjørende hendelse fortelles historien om en gruppe ¬mennesker som rykkes ut av tilværelsen.

Under en hagefest i et middelklassestrøk i Melbourne mister en mann tålmodigheten med et av de andre gjestenes barn. I et øyeblikks sinne drar han til ungen i ansiktet. Rasende kontakter foreldrene til barnet politiet.

Hendelsen utløser en kjede av hendelser som splitter familier og venner. Når saken forfølges i retten, tvinges de til å velge side. Familiemedlemmer vitner mot hverandre. Overbevisninger og forhold settes på prøve – og hemmeligheter kommer for en dag.

Hver av de åtte episodene tar utgangspunkt i hendelsen slik én enkelt av de involverte opplevde den. Disse hovedpersonene, fire menn og fire kvinner, får livet endret for alltid på grunn av ørefiken.

Serien er basert på Christos Tsiolkas’ suksessroman med samme tittel. Boka har vunnet en rekke priser. Det har også tv-serien, deriblant den britiske BAFTA-prisen for beste internasjonale produksjon. Serien ble også nominert til Emmy for beste internasjonale drama i 2012.