Hopp til innhold

Anno, sesong 3 FINALEUKE

Uke 10 NRK1 mandag 6. mars kl. 19.45

Det er klart for finaleuke i Anno 1537. Utfordrende laugsprøver og turneringer venter de fem siste deltakerne, før en av dem vinner det ærefulle borgerbrevet og blir vinner av årets Anno.

Gjenstående deltakere før finaleuken

Fem av disse deltakerne blir å se i finaleuken. Bak fra venstre: Taran Eide Bergsland, Linn Elise Rølvåg, Hanne Vikan og Per Midtstue Jensen. Foran Katja Kålheim og Simen Havig-Gjelseth.

Foto: NRK

For 10 uker siden flyttet 14 mennesker inn i Erkebispegården. Her har de levd som sine forfedre, i en tid da alt var annerledes. De er nå fem igjen som skal kjempe om å vinne borgerbrevet.

I kveldens episode skal fem bli til fire gjennom en laugsprøve og en turnering. De må bruke kunnskapen de har tilegnet seg gjennom svenne- og mesterstykkene, og deres fysikk og logikk skal også testes.

Høkersken tar en siste tur innom bygården for å auksjonere ut tips som blir viktige i finaleuken.

Episode 29 Onsdag

De fire siste deltagerne kjemper seg videre mot finalen. Gjennom to laugsprøver kan de sikre seg en plass i semifinalen.

De to siste må ut i en tung turnering, der den som holder ut lengst, får den siste semifinaleplassen. Den andre må pakke sekken og forlate Anno.

Episode 30 Fredag - Finale

Det er endelig klart for finale, men først skal tre bli til to gjennom en laugsprøve og en turnering. Alle de tidligere deltakerne kommer for å hedre finalistene, og mesterne skal gi sin fordel.

Etter ti uker står to finalister igjen. Med Fru Inger og borgerskapet i fremste rekke skal en ny borger kåres. Den som har tilegnet seg mest kunnskap og best mestret tiden, vinner borgerbrevet og får ta steget opp i deres rekker.