Hopp til innhold

Anno, sesong 3 (19-21:30)

Uke 7 NRK1 mandag 13. februar kl. 19.45

Det blir dårlig stemning i bygården når jentene for første gang tenker taktisk under svennevalget.

Anno, sesong 3

Deltakernes klassereise starter i svennebua. Her representert ved Linn Elise Rølvåg, som er i full sving med partering av lam tidligere i Anno.

Foto: NRK

Denne uken får deltakerne virkelig kjenne historien på kroppen når de blir vitne til et maktskifte i Nidaros.

Vi blir bedre kjent med maktkampen som utspiller seg i 1537, og deltakerne får et forvarsel.

Forrige ukes svenn får utdelt et mesterstykke, som krever både fysisk styrke og evnen til å sitte lenge i samme stilling.

Episode 20 onsdag

Erkebiskopen viser seg fra en ny side - til stor fortvilelse for enkelte av bygårdens beboere. Reformasjonen har kommet til landet, og Olav Engelbrektsson er ikke lenger deltakernes herre.

For byens beboere går likevel hverdagslivet sin vante gang, og snart er det klart for nok en svennekåring. Den nye svennen må velge en av sine venner som 1. duellant.

Episode 21 fredag

Et utmattende og møysommelig mesterstykke nærmer seg slutten. Men vil det være verdt alt strevet?

Deltakerne blir invitert på middag hos fru Inger og får oppleve klasseskillet på nært hold.

Det er igjen klart for turnering og duell. Syv deltakere blir til seks.

Om Anno

I årets Anno reiser deltakerne tilbake til en helt ny periode av norsk historie. Etter to sesonger fra opplysningstidens 1700-tall blir vi nå tatt med til slutten av middelalderen. Nord-Europa gjennomgår en religiøs omveltning, og 1537 er året Trondheim står i sentrum av et maktspill mellom konge og kirke som kommer til å endre Norge for all ettertid.

Midt i denne brytningstiden flytter de 14 Anno-deltakerne inn i bygården til Norges mektigste mann, selveste erkebiskop Olav Engelbrektsson. Gjennom ti uker skal de leve og bo som sine forfedre, lære seg nye håndverk og ta klassereisen fra fattig til rik, fra lærling til svenn og mester. De må også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og dueller, og hver uke må den som taper, forlate Anno. Den som best mestrer tiden, vinner Anno og blir borger av byen. Mestrer de tiden, mestrer de spillet!