Anno, sesong 3 (13-15:30)

Uke 5 NRK1 mandag 30. januar kl. 19.45

Denne uken får deltakerne et ekstra krevende mesterstykke. Hver dag kommer det nye oppgaver og tidspresset er hardt.

Anno, sesong 3

Bjørn Angell Knudtzen ble sesongens første mester. Under mestermiddagen fikk han blant annet vite at han er i slekt med en av erkebiskop Olav Engelbrektssons aller nærmeste medarbeidere. Denne uken kan Anno få sin fjerde mester.

Foto: NRK

To nye svennelærlinger skal velges i et laug jentene kan ha en fordel i. Det blir en kamp mellom haren og skilpadden. Hvem passerer målstreken først?

Høkersken kommer med varer og lodd, og to får en opplevelse utenom det vanlige.

Episode 14 onsdag

Guttenes svennelærling fortsetter å irritere seg over at jentene kommer inn og hjelper konkurrenten hans. Anno får en ny svenn, og den nye svennen må velge hvem på motsatt lag som skal ut i duell.

I tillegg skjenker erkebiskopen bydelens mestere en fordel som vil komme godt med i tiden fremover.

Episode 15 fredag

Lederen av mesterstykket har kommet fram til den store finalen av denne ukens enorme arbeid. Klarer gruppen å imponere oldermann nok til å få en ny mester?

Det blir rettferdighet og straff anno 1537, og Selda overnatter i Nidarosdomen for å teste om korsets tegn beskytter henne mot mørkreredsel.

Ni deltakere skal bli til åtte. Det er igjen klart for turnering og sverdduell.

Om Anno

I årets Anno reiser deltakerne tilbake til en helt ny periode av norsk historie. Etter to sesonger fra opplysningstidens 1700-tall blir vi nå tatt med til slutten av middelalderen. Nord-Europa gjennomgår en religiøs omveltning, og 1537 er året Trondheim står i sentrum av et maktspill mellom konge og kirke som kommer til å endre Norge for all ettertid.

Midt i denne brytningstiden flytter de 14 Anno-deltakerne inn i bygården til Norges mektigste mann, selveste erkebiskop Olav Engelbrektsson. Gjennom ti uker skal de leve og bo som sine forfedre, lære seg nye håndverk og ta klassereisen fra fattig til rik, fra lærling til svenn og mester. De må også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og dueller, og hver uke må den som taper, forlate Anno. Den som best mestrer tiden, vinner Anno og blir borger av byen. Mestrer de tiden, mestrer de spillet!