Hopp til innhold

Anno, sesong 3 (10-12:30)

Uke 4 NRK1 mandag 23. januar kl. 19.45

Kampen om svennetittelen tilspisser seg i Erkebispegården. Både jentene og guttene overraskes i denne ukens svennevalg, og det kommer til å bli en tøff konkurranse for begge lag.

Anno, sesong 3

Deltakerne kommer tett på hverandre i Anno. Her er det Anne-Berit og Simen som gir hverandre en god klem.

Foto: NRK

Forrige ukes svenn leder gruppen gjennom sitt mesterstykke i våpensmedlauget. De blir begeistret over oppdraget og vil tilegne seg så mye kunnskap som mulig. Men det tar tid å lære nybegynnere å smi, og svennen kjenner på tidspresset.

Høkersken kommer med varer og lodd, og de heldigste får en fartsfylt opplevelse.

Episode 11 onsdag

Kampen mellom de to svennelærlingene fortsetter; bare en av dem kan bli svenn. Den nye svennen må ta et vanskelig valg om hvem på motsatt lag som skal ut i duell.

Erkebiskopen skjenker bydelen en mesterfordel. Siden kunnskaper og ferdigheter er nyttig i deres vei mot borgerbrevet, blir de belønnet for sin innsats.

Episode 12 fredag

Lederen av mesterstykket jobber hele natten for å bli ferdig med arbeidet og føler æren står på spill når oldermannen kommer.

Deltakerne får brukt sangstemmen når de blir med på en gammel fortellerstund, mens Selda tester om avlatshandel ville ha fungert i 2016. Det er igjen klart for turnering og Annos fjerde sverdduell.

Om Anno

I årets Anno reiser deltakerne tilbake til en helt ny periode av norsk historie. Etter to sesonger fra opplysningstidens 1700-tall blir vi nå tatt med til slutten av middelalderen. Nord-Europa gjennomgår en religiøs omveltning, og 1537 er året Trondheim står i sentrum av et maktspill mellom konge og kirke som kommer til å endre Norge for all ettertid.

Midt i denne brytningstiden flytter de 14 Anno-deltakerne inn i bygården til Norges mektigste mann, selveste erkebiskop Olav Engelbrektsson. Gjennom ti uker skal de leve og bo som sine forfedre, lære seg nye håndverk og ta klassereisen fra fattig til rik, fra lærling til svenn og mester. De må også kjempe for sin plass gjennom utfordrende turneringer og dueller, og hver uke må den som taper, forlate Anno. Den som best mestrer tiden, vinner Anno og blir borger av byen. Mestrer de tiden, mestrer de spillet!