Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK bekrefter sesong 3 av Exit

Dramasjef i NRK, Ivar Køhn, bekrefter at det kommer en tredje sesong av den populære og kontroversielle serien fra norsk finansmiljø.

Exit 2

Det blir nok en runde med galskap, champagne, penger og finansmiljø når NRK nå gir grønt lys for en tredje sesong av Exit.

Foto: Fremantle / NRK

NRK besluttet denne uken at de ønsker en ny sesong av serien som er den mest sette ordinære dramaserien i NRK TV. Første sesong hadde i snitt 2 millioner seere, og andre sesong har blitt sett av 1,8 millioner.

– De to første sesongene til Exit fikk en fantastisk mottagelse hos det norske publikum, og vi har hele tiden vært åpne for en tredje sesong. Forutsetningen har vært at serieskaper Øystein Karlsen fremdeles har historier han mener bør fortelles. Og det har han, sier NRKs dramasjef, Ivar Køhn.

Exit 2, Hermine (Agens Kittelsen)

Agnes Kittelsen i en av hovedrollene som Hermine.

Foto: Fremantle / NRK

– Overflødighetshorn av galskap

Serieskaper Øystein Karlsen har både regissert og skrevet manus til Exit.

– Sakte men sikkert har historien vokst frem. Både gjennom virkelige hendelser fortalt til oss, og gjennom å bygge videre på de karakterene vi har, forteller Karlsen.

Ideene til den tredje sesongen kommer i stor grad fra tre steder.

– Jeg har tilbrakt en del tid hos Økokrim. Jeg har også hatt samtaler med Tax Justice Network om alt fra kryptovaluta til hvordan norsk vindkraft tjener milliarder for selskap ingen vet hvem eier. Ikke minst har jeg hatt intervjuer med folk i miljøet. De slutter aldri å levere. Det er et slags overflødighetshorn av galskap, sier serieskaperen.

EXIT

Serieskaper Øystein Karlsen (i midten) med skuespillerne Tobias Santelmann (t.v) og Simon Berger (t.h.) under innspilling av første sesong av Exit.

Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle/NRK

– Ingen perleport

Det er produksjonsselskapet Fremantle som produserer dramaserien Exit for NRK.

– Manusforfatter Øystein Karlsen har skrevet sitt beste manus med sesong 3. Men det blir ikke noe lystigere av den grunn. Det blir akkurat så mørkt, galt, presist og morsomt som bare Øystein kan skrive det, og så setter han igjen et deilig lite søkelys på en del dysfunksjonalitet i samfunnet vårt, sier Petter Testmann-Koch, eksekutiv produsent for Exit og administrerende direktør i Fremantle.

Hva som skjer i tredje sesong av serien, vil ikke han eller de andre fortelle så mye om.

– Vi vil ikke røpe så mange detaljer nå, men det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at ikke alle veier fører til perleporten for gutta, sier Testmann-Koch.

Exit 2

Ine Marie Wilmann som Celin, Agnes Kittelsen i rollen som Hermine og Sonja Wanda som Tomine i andre sesong av publikumsfavoritten Exit.

Foto: Fremantle/NRK

Kommer i 2023

Selv om NRK nettopp har besluttet å gi grønt lys for en tredje sesong, har også NRKs eksekutive produsent, Marianne Furevold-Boland, allerede jobbet en stund med Exit 3.

– Det er stor stas å igjen gå inn i Exit-universet og ta karakterene og historiene enda noen steg videre. Karakterene har både provosert og fascinert, og jeg håper beslutningen om å lage en ny sesong gleder både publikum og teamet bak, sier Furevold-Boland.

Selve historien til nok en ny sesong er ferdig skrevet, og det arbeides nå med de siste justeringene i manus.

– Samtidig arbeider Fremantle med å få planlagt innspillingstid med team og skuespillere. Vi arbeider også for å få avklart den siste finansieringen, forteller NRKs dramasjef Køhn.

Innspillingen av den tredje sesongen skal starte allerede til våren. NRK regner med å kunne vise den til publikum våren 2023. Første sesong kom september 2019, mens andre sesong hadde premiere mars 2021.

Exit 2

De fire finansmennene Jeppe (Jon Øigarden), William (Pål Sverre Hagen), Henrik (Tobias Santelmann) og Adam (Simon J. Berger)er mangemillionærene og småbarnsfedrene med en umettelig appetitt på dop, vold, penger og sex.

Foto: Fremantle/NRK

Nominert til internasjonal pris

Samtidig som det jobbes med en ny sesong, kan teamet bak serien glede seg over å få internasjonal anerkjennelse fra dramabransjen for arbeidet med Exit 2. Serien er nemlig nominert til en pris i London under bransjetreffet C21. Andre sesong av Exit konkurrer med internasjonale storsuksesser som blant annet The Crown, Line of Duty og Papirhuset (La Casa de Papel).

Exit er nominert i kategorien «Best Returning Drama Series».

Allerede i kveld, torsdag, blir det kjent hvem som vinner prisene under C21s kåring av de beste dramaseriene.

Les også: Pris til første sesong av Exit

Jon Øigarden under innspillingen av Exit 2.

Jon Øigarden spiller rollen som Jeppe, her under innspillingen av Exit 2.

Foto: Stephen Butkus/Fremantle / NRK