Hopp til innhold
Info fra NRK

EXIT

Premiere på NRK1 og NRK TV uke 39, fredag 27. september.

Exit er en mørk og sjokkerende dramaserie basert på historiene til fire virkelige menn i Norges finansmiljø.

EXIT

Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon J. Berger) og William (Pål Sverre Hagen) er fire menn i finansbransjen som trår langt over moralske grenser i jakt etter spenning.

Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle

Serien handler om mennesker som tilsynelatende har alt og er vellykkede, men bak den perfekte fasaden er de både destruktive, samvittighetsløse og fortvilte.

Samtalene med de fire finansmennene fant sted våren 2017 i Oslo. I tillegg er det gjort oppfølgende research og samtaler med andre kvinner og menn i miljøet.

Jakter på spenning

I serien møter vi Adam, William, Henrik og Jeppe som er en del av finanseliten i Norge. De har tilsynelatende alt; penger, karriere og familie. Men de kjeder seg. I jakten på spenning tyr de til vold, narkotika og prostituerte. Ønsket om en “exit”, et avbrekk i hverdagen, har gjort at de fire for lengst har visket ut alle moralske grenser. Og foreløpig har de kommet unna med det.

EXIT, Agnes Kittelsen

Agnes Kittelsen spiller Hermine, som opplever å bli ført bak lyset av sin finansmann. Den søte og oppofrende kona blir etter hvert mer handlekraftig.

Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle

Konene blir ført bak lyset, men velger også å lukke øynene. For en konfrontasjon med virkeligheten vil bety å miste fasaden og gå ned i levestandard. Hermine, som er gift med Adam, har en stor drøm og et prosjekt, å få barn. Det er bare én hake. Adam har sterilisert seg, uten å fortelle det til sin kone.

Exit

Jeppe (Jon Øigarden) vil spille golf og presser en prostituert.

Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle/NRK

Sentrale roller i Exit har Pål Sverre Hagen (William), Agnes Kittelsen (Hermine), Tobias Santelmann (Henrik), Simon J. Berger (Adam), Jon Øigarden (Jeppe) og Ine Marie Wilmann (Celine). I tillegg er det en rekke andre kjente skuespillere med, blant andre Rolf Lassgård.

Exit

En pinlig berørt Celine (Ine Marie Wilmann) må hjelpe sin mann William (Pål Sverre Hagen) under et bryllup.

Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle/NRK

- Provoserende

Serieskaper er Øystein Karlsen, som blant annet har stått bak seriene «Dag» og «En natt». På Exit har han både manus og regi.

– Det er friskt av NRK å satse på en slik serie. Jeg vil si at halvparten er basert på de fire gutta, resten på andre kilder og sammensyingen til en dramaserie, sier serieskaperen.

Vegard Stenberg Eriksen i NRK er eksekutiv produsent for Exit.

- Exit skiller seg ut. Serien er provoserende og viktig. Det er en serie som vi tror vil skape engasjement, en snakkis rundt kaffeautomatene, forteller han.

Exit

Henrik spilles av Tobias Santelmann

Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle

Serien på åtte episoder er produsert av Fremantle for NRK. Det var Fremantle som tok kontakt med de fire finansmennene gjennom sine kontakter for å få et innblikk i de fires liv.

Premiere på NRK1 og i NRKs strømmetjeneste NRK TV uke 39, fredag 27. september. Serien er på åtte episoder. Alle slippes i NRK TV premieredagen.

Exit

William (Pål Sverre Hagen) ser ut til å ha alt, men er både destruktiv og fortvilet.

Foto: Fremantle / NRK
Exit

Adam holder skjult for kona Hermine at han har sterilisert seg.

Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle/NRK