Informasjon fra NRK

Fem serier å glede seg til

Vampyrer, eneggede tvillinger som bytter identitet og nakenbilder på avveie. Her er noen av seriene du kan glede deg til i NRK TV i høst.

NRK TV dramaserier
Illustrasjon: NRK

«Nudes» – når alle har sett deg naken

Tre ungdommer står midt i sin første livskrise når nakenbilder blir spredt. Spennende, nært og hjerteskjærende om å prøve å få tilbake kontrollen.

I NRK P3s nye dramaserie møter vi tre ungdommer som står midt i sin aller første livskrise. På hver sin måte prøver de å få tilbake kontrollen når nakenbilder er på avveie.

Sofia (16) og Axel har sex på en fest. Neste dag sirkulerer en film av dem rundt på skolen, og det tar ikke lang tid før «alle» har sett den. Hvem var det som filmet?

Viktor (18) får livet snudd på hodet da politiet ringer og sier han er anmeldt for brudd på «barnepornoparagrafen». Men det var jo bare en «tullesnap» fra en fest ...

Ada (14) møter en søt fyr på Yubo. Dagen etter får hun en melding fra en som sier han jobber i Nettvett. Har Tobias virkelig lagt nakenbildene hun sendte på et forum?

Premiere: Søndag 22. september i NRK TV. Serien har ni episoder.

«Exit» – mørkt drama fra det norske finansmiljøet

De har penger, karriere og familie. Men de kjeder seg. Mørk og sjokkerende serie fra Oslos finansverden.

Adam, William, Henrik og Jeppe er en del av finanseliten i Norge. De har tilsynelatende alt: penger, karriere og familie. Men de kjeder seg. I jakten på spenning, tyr de til vold, narkotika og prostituerte. Ønsket om en «exit», et avbrekk i hverdagen, har gjort at de fire har visket ut alle moralske grenser. Og enn så lenge har de kommet unna med det. Adams kone Hermine har en stor drøm og et prosjekt, å få barn. Det er bare ett stort problem.

«Exit» er en mørk og sjokkerende dramaserie basert på historiene til fire virkelige menn i Norges finansmiljø. Samtalene med de fire fant sted våren 2017 i Oslo. I tillegg er det gjort oppfølgende research og samtaler med andre i finansmiljøet.

Sentrale roller i serien har Pål Sverre Hagen (William), Tobias Santelmann (Henrik), Jon Øigarden (Jeppe), Simon J. Berger (Adam) og Agnes Kittelsen (Hermine). Andre roller har blant annet Ine Marie Wilmann (Celine) og Sonja Wanda (Tomine). Serieskaper er Øystein Karlsen, som tidligere har stått bak seriene «Dag» og «En natt».

Premiere: Fredag 27. september på NRK1 og i NRK TV. Hele serien (åtte episoder) slippes samtidig i NRKs strømmetjeneste.

«18» – om identitet, status og machokultur

En gruppe unge mennesker, den fremste har tallet 18 på genseren

SNART KOMMER «18»: Fra venstre: Aisha (Inas Alshimerty), Jonas (Kristian Frantzen, Emrah (Serhat Yildirim), Abdi (Mohammed Aden Ali), Danny (Houssam Zamour).

Foto: Bendik Stalheim Møller / NRK

I «18» møter vi Emrah (Serhat Yildirim) som er på vei inn i et kriminelt gjengmiljø der et hardt ytre og penger betyr makt, lojalitet er et absolutt krav, og der ingenting er så farlig som mangelen på impulskontroll.

Når Emrah samtidig blir forelsket i Aisha havner han i et dilemma: Hvilket liv ønsker han å leve?

«18» er en nedtellingshistorie og et tenåringsdrama fra Groruddalen, som handler om identitet, status og machokultur. Manus er skrevet i tett samarbeid med ungdommene i Groruddalen og etterstreber en realistisk skildring fra deres miljø.

Første sesong i denne nedtellingsserien 17, ble sendt i 2018 og handlet om 17 år gamle Abdi. Du kan fint se «18» uten å ha sett «17».

Premiere: 13. oktober i NRK TV. Serien har 18 episoder.

«Nattens arvinger» – internasjonalt fantasydrama

Trailer Nattens arvinger

Vi befinner oss på slutten av 1800-tallet. Europas vampyrer er på randen av utryddelse, og de jaktes på, både av mennesker og av Dracula selv. Gjennom øynene på femten år gamle Alisa følger vi de fem gjenstående vampyrklanene i Europa, hvorav den største av dem alle, «Drakas» er fra Norge.

Denne eventyrserien inneholder spenning for hele familien. Forholdet både mellom de voksne og klanene er anspent, men de slår seg sammen på et skip som seiler fra land til land i Europa. Det er opp til de unge å samarbeide for å redde artens overlevelse.

Tre europeiske kringkastere, NRK, tyske NDR og nederlandske NPO, samarbeider om denne storsatsingen spekket med magi og spenning.

Målgruppe: 12–15 år.

Premiere: 18. oktober i NRK TV. Serien har 13 episoder.

«Twin» – Kristofer Hivju i «dobbeltrolle»

Tvillingbroren hans blir drept ved et uhell. For å dekke over ugjerningen må han ta over brorens identitet.

I «Twin» møter vi Erik og Adam (Kristofer Hivju), eneggede tvillingbrødre som lever vidt forskjellige liv. Erik er en frihetssøkende surfeboms, mens Adam driver en blomstrende familiebedrift med Ingrid (Rebekka Nystabakk) og deres to barn.

Når Erik blir innhentet av sin uansvarlige livsstil og mister alt, søker han hjelp hos Adam, men blir brutalt avvist. En krangel blir til en slåsskamp, og når Ingrid forsøker å skille dem forvolder hun Adams død. Det var en ulykke, men ligner et mord.

For å redde familien og unngå fengsel, overtaler Ingrid Erik til å overta Adams identitet. Men de skal raskt erfare at den største utfordringen ikke er å unngå å bli tatt, men å leve som en man ikke er.

Premiere: Søndag 27. oktober i NRK TV og på NRK1. Serien har åtte episoder.

Slik blir NRK-hausten